Ez így is öngyilkosságnak minősül?
Nem akarok semmi ilyet tenni csak egy szakdolgozathoz kell, meg egyébként is csak elméleti a kérdés.
Tegyük fel van valaki aki más nagyon hosszú ideje meg akar halni de ahhoz hogy drasztikus módon tegye, gyáva. Párszor már próbálta de azok annyira gyenge próbálkozások voltak hogy valljuk be nem sok esély volt arra hogy tényleg meghaljon. Ez az illető mások miatt élt eddig. Talál valakit aki szintén ezt akarja és van is konkrét eszköze meg bátorsàga ahhoz hogy ezt tegye. Megbeszéli az illetővel hogy előbb őt ölje meg, aztán pedig magát. Hogy még annyit se kelljen szenvednie, előtte pár órával nagyon sokat iszik, illetve más módon is elbódítja magát, meg úgy beszéli meg az illetővel hogy miután megtette vele, 100% győződjön meg arról hogy meghalt már és aztán jöhet csak ő. Szóval ez is megtörténik, és mindketten meghalnak.
Ez így öngyilkosságnak minősül annak a félnek aki nem magának tette meg?
Triplán rossz.
Család és karma tekintetében szerintem öngyilkosság, hiszen a szándék az volt.
Jogilag gyilkosság és gyilkosságra való felbujtás (?) ami mindkettő bűn.
És egymást bátorítva még ráadásul romlik is az egész helyzet, könnyebben belehajszolják egymást, akkor is, ha már visszakoznának.
Arról nem is beszélve, hogy biztos vagyok benne, hogy egy gyilkosság elkövetése után nem ugyanúgy érez az ember, mint előtte azt eltervezte.
Ez egy nagyon-nagyon rossz ötlet, és szomorú forgatókönyv. Soha nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő, és bármikor beleférhet az életbe egy fordulat.
(Tudom, tudom, szakdolgozat, de akár ha más is idekeveredik, akinek szüksége van rá:
Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok Szövetsége (LESZ): 116-123 (éjjel-nappal hívható, ingyenes)
E-mail: sos116123@gmail.com (válaszlevél 72 órán belül))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!