Tebofortan gyógyszernek minősül vagy inkább gyógynövénynek? Tapasztalat, aki szedte? Édesanyám napi 3*1 Cavinton Forte-t szed, arra gondoltam, ezzel a készítménnyel talán kiválthatnám, ebből elég napi 1 szem is.
Figyelt kérdés
2020. jún. 5. 17:01
1/8 anonim válasza:
Ezt orvossal beszéld meg.
Az egyik nem vényköteles a másik igen, általában azt szokták mondani ha enyhe tünete van valakinek jó az első ha komolyabb akkor írják fel.
De kérdés mire írta fel és milyen szakorvos?
2/8 A kérdező kommentje:
"Ha enyhe tünete van valakinek jó az első - mármint a tebofortan?, ha komolyabb akkor írják fel - mármint a cavintont?
"De kérdés mire írta fel és milyen szakorvos"?
Neurológus írta fel anyukámnak nyilván az agyi vérellátás jobbá tételére, memória javulására, esetleges demencia lassítására.
2020. jún. 6. 09:33
3/8 anonim válasza:
igen, a tebofortan bár ugyanarra használják, de vény nélküli így nincs olyan hatása, mint a cavintonnak.
4/8 A kérdező kommentje:
Akkor a te véleményed szerint felesleges lenne a váltás? Én úgy gondolkodtam, természetesen a háziorvos véleményét is kikértem volna, ne az legyen hogy napi 3-at kelljen szednie Cavintonból, mint gyógyszerből, hanem szedjen napi 1-et ebből a Tebo-ból. Egyrészről kevesebb lenne a napi beszedett adag, másrészről hogy talán ez nem minősül gyógyszernek.
2020. jún. 7. 09:28
5/8 anonim válasza:
Ugyan már, egyes emberek még mindig sámánhoz fordulnának, 2020-ban?
Nem, nem váltaná ki. És nem gykn kell ezeket kérdezni, hanem a kezelőorvostól. Itt van annyi hülye, hogy elképesztő
6/8 A kérdező kommentje:
Az már igaz...:) Köszi!
2020. dec. 9. 18:54
7/8 anonim válasza:
Az orvos tudja, hogy mikor mit kell felírni. Az egyik rokonomnak Cavintont, a másiknak Tebofortant írt fel ugyanaz a neurológus. Nyilván oka volt rá és ez is mutatja, hogy a kettő között bizonyosan van különbség.
8/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszi!
2021. jan. 31. 09:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!