Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért megy nehezebben a...

Miért megy nehezebben a programozás depresszió után?

Figyelt kérdés

Középiskolás éveimben súlyos depresszióm volt, amiről papírom is van. Eleinte kiváló voltam programozásból, szinte ragadt rám minden nap valami új és bármikor tovább tudtam gondolni, azonnal kapcsoltam minden apró részletben. Amikor el akartam helyezkedni programozóként, nem ment semmi, 2 hét után felmondtak, mert kb. semmit sem tudtam alkotni. Szeretnék programozásból fejlődni és később ezzel is foglalkozni, de úgy érzem, képtelen vagyok rá. Vagy ebben a korban már úgy sem fog menni a dolog?

27/F

2022. dec. 22. 00:00
 1/6 anonim ***** válasza:
4%
Szóval csak depressziósan tudtál fejlődni,alkotni? És most hogy kigyógyultál semmi se megy?
2022. dec. 22. 00:16
 2/6 anonim ***** válasza:
29%
Tudományosan igazolták képalkotó eljárásokkal, hogy depressziós állapotban és/vagy után megválzozik az agy kémiája. Lehet max IT rendszerüzemeltetőnek leszel jó, programozáshoz már nem annyira. Mindenképp szakemberrel kellene konzultálni.
2022. dec. 22. 00:20
 3/6 anonim ***** válasza:
32%
Nekem még az időészlelésem is másabb, néha mintha csak úgy elhussannának az órák, aztán már azon kapom magam pénteken, hogy mindjárt itt a hétvége.
2022. dec. 22. 00:21
 4/6 anonim ***** válasza:
15%
Dokival mindenképp konzultálnám
2022. dec. 22. 00:39
 5/6 Grund Zalán válasza:
7%
kussolj
2022. dec. 22. 11:54
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom azért emelted ki a kérdést, mert még mindig fennáll a probléma.

Én arra tippelnék, hogy lelki dolgokon alapulhat mindez.

Abból következetek, amiket írtál.

" Eleinte kiváló voltam programozásból, szinte ragadt rám minden nap valami új és bármikor tovább tudtam gondolni, azonnal kapcsoltam minden apró részletben. " ==> Egy olyan közegben, élethelyzetben, időszakban amikor kevés volt rajtad a nyomás (a munkahelyhez képest az iskolai nyomás JÓVAL kevesebb) pengébben működtél.

" Amikor el akartam helyezkedni programozóként, nem ment semmi, 2 hét után felmondtak, mert kb. semmit sem tudtam alkotni. " ==> Egy munkahelyen nagy a nyomás ilyen téren.

Nézd én nem akarom ezt poénosra venni, de tudod, a férfiaknál a szex sem "működik" ha erőltetik. Sok férfi első alkalommal is lényegében csődöt mond. Amikor gyerekért próbálkoznak is jön egy kis nyomás, már nehezebb a dolog.

Ez egy hasonlat. De jó hasonlat.

Jó példa erre az is, hogy ha jó vagy valamiben, de nézik ahogy csinálod, hát az rosszabbul fog működni.

Ha TE sem hiszed el magadról hogy képes vagy erre, nem is leszel. Lesz egy "gát" az elmédben amit te magad húzol fel.

Szerintem önbizalmat kell szedned magadra első körben. Amiket leírtál amik történtek veled, bőven odaverhettek ennek.

NAGYON sokat befolyásol az emberen az önképe.

Én szemmel kísértem egy munkahelyemen egy főnök működését... Ronda dolgot láttam, de jó tanúság volt arról, mennyit számít hogy mit gondolsz magadról.

Volt 1 főnök. 2 beosztott. Az egyikkel jóban volt, ismerte a szüleit, stb. A másik NAGYON ügyes volt. A főnök nyilván a kevésbé ügyeset szerette volna kinevezni magasabb munkakörbe. Az ügyesebbet pedig megtartani lentebb, "dolgozó" pozícióba. (nem az számít mennyire volt jó az ember hanem a politika ugye).

Elkezdte hát letördelni a szarvát az ügyes kollégának. Úgy visszacsatolásokat adni hogy ne érezze annyira jónak a munkáját, amennyire jó volt. Elhitetni vele, hogy nem is 10/10 amit csinál, csak mondjuk egy erős 4es. Belekötött a kis hibákba, felnagyította azokat, rengeteg feladattal leterhelte hogy így is úgy is becsússzon valami.

Emberünket ezek a mondva csinált dolgok annyira összetörték, hogy utána már tényleg rosszul dolgozott. Végül otthagyta a munkahelyet, szerintem jól is tette.

A lényeg, hogy amíg nem mondta neki senki hogy rossz, amíg nem stresszelték a nyomással, a megfelelési kényszerét nem húzták maxra, és nem törték le a szarvát, addig a legjobb dolgozó volt.

Amint elhitették vele hogy ő rossz, rossz is lett.

Pszichológia. Szín tiszta pszichológia.

Én a helyedben ellátogatnék párszor trénerhez. Munkapszichológushoz.

Oldd fel a gátlásokat.

Higgy abban hogy meg tudod csinálni, hogy ki tudsz találni új dolgokat, és meg tudod őket valósítani.

Ebben áll a titok.

nov. 13. 12:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!