Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért személyesítik meg sokan...

Miért személyesítik meg sokan az emberi szervezetet?

Figyelt kérdés
Úgy beszélnek róla, mintha saját akarata, tudata, érzelmei lennének. Mintha nem 'működne', hanem 'dolgozna'.
2022. dec. 19. 22:04
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Olyat hallottam nemrég, hogy <ekkor és ekkor> a szervezetednek arra is oda kell figyelnie, hogy <ez és ez> - NEM! Nem tud figyelni semmire, az agyad bizonyos részei által alkotott tudatod tud, nem a szerveid.

Olyat is, hogy a szívnek (mármint a pumpának) lelke van. Majd mikor közöltem, hogy az csak egy pumpa, még én voltam agybetegnek titulálva. :D

2022. dec. 20. 20:56
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
A agyad egy szerved, ami a szervezeted egy részét alkotja! Az emberi szervezet szó jelentése az, hogy szerveid összessége!
2022. dec. 20. 21:09
 13/20 A kérdező kommentje:
Azért nincs egy pumpának lelke és a combizmaim vagy a kezem részei nem figyelnek oda semmire se. 😅
2022. dec. 20. 21:15
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
Jó éjszakát
2022. dec. 20. 21:28
 15/20 A kérdező kommentje:
Nem én találtam ki, hogy a pumpának lelke van. Sőt, olyat is írt az illető, hogy jól érzi magát a szíve vele.
2022. dec. 20. 21:37
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

Ebben az esetben: Beszélgetésetek folyamán két okos ember agya működött, gondolkodás nélkül. A józan ész pedig nem dolgozott.

Ez lesz a megoldás. 🙂

2022. dec. 20. 21:51
 17/20 A kérdező kommentje:

????

Téged nem zavar, amikor emberi szervekről, testrészekről beszélnek úgy, mintha az egy érző lény lenne, esetleg közlik, hogy lelke van?

2022. dec. 20. 21:54
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

Nem, nem zavar. Szép nyelv a magyar.

1.

Ezeknek van egy neve a magyar nyelvben: szókép.

Ezek retorikai, stilisztikai eszközök.

2022. dec. 20. 22:35
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

2.

Azon vitázok veled, hogy az agyad egy szerved.

Na szerinted melyik zavar jobban?

2022. dec. 20. 22:38
 20/20 anonim ***** válasza:
25%

Az a baj, h ezek az emberek teljesen komolyan gondolják ezt, nemcsak szóképnek.

Az agy vagyis a központi idegrendszer irányít kb. mindent amúgy.

2022. dec. 21. 00:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!