Mégis mit tegyek, hogyha mentálisan annyira alul vagyok, annyira utálom magam, hogy öngyilkos akarok lenni?
#11 próbáltam, de nem megy. El kéne költöznöm de nem tudom hogy.
#12 szarul, de nagyon
Nagyon jó, hogy leírtad a helyzeted, és hogy látod, hogy a probléma létezik! Ez már egy nagyon jó kiindulási alap!
A másik szuper dolog, hogy elmentél szakemberhez! Máris sokkal jobban állsz, mint a legtöbb hasonló helyzetben levő ember! Szerintem eddig nagyon jó irányban vagy!
Szerintem inkább pszichiáter orvossal kellene konzultálnod, mert a további javulást érdemes lenne egy enyhe, gyógyszeres támogatással megkezdeni. Az sok-sok dolgon túllendít, ami pillanatnyilag akadályoz a szituáció helyes értékelésében. Azokon a blokkokon segít át, amiket most teljesen normális reakciokent magadnak gyártottál le. Ezek védekező reakciók, de most nem hasznosak.
A múltadat es a mostani történeseket valahogyan kívülről kellene szemlélned. Átkeretezni, külő szemlélőként elemezni. Erre gyorssegelyként legjobb módszer, ha egy törtébést leírsz, de önmagadat egy kitalált, 3.személlyel helyettesited a történetben. Pl nem azt írod, hogy "elestem", hanem azt, hogy "ő elesett".
Ne javits az iráson, csak írd le, ami a csövön kifér!
Utána olvasd el, amit irtál olyan szemmel, mintha a legjobb barátod levelét olvasnád, akit nagyon szeretsz, féltesz, gondját viselnéd! Mit tanácsolnál neki? Nyilván nem azt, hogy tegyen kárt magában, hanem egy olyan megoldási lehetőséget, ami a boldog élet felé viszi.
Nagyon sok benned a csalódottság, fájdalom, kétségbeesés, magány, és érthetőek az okok is. Ugyanakkor ezek a terhek az esemenyek által kiváltott érzelmeid. Az érzelmeid, gondolataid ura viszont te vagy, nem más! Nem elnyomni kell ezeket az erzelmeket, hanem kitérni előlük. Átformálni őket úgy, hogy már ne bántsanak, kepes legyél kívülről ertelmezni őket. Akkor sokkal könnyebb lesz!
Akkor kepes leszel elfogadni azt is, hogy a jó és rossz dolgok egyarant az elet részei, tapasztalatok, amikből tanulsz, es nem akadályok, sziklák, amik lenyomnának.
Ehhez viszont szükseg van arra, hogy a jelenleginél hathatósabb tamogatást kapj.
A hétvégét töltsd úgy, hogy tudatosan keress minden orában egy olyan dolgot, ami szép, kellemes, kicsit is boldoggá tesz! Nagy levegő, es tudatosan vadássz valami jóra! Segíts valakinek valami apróságban! Egyel egy szelet csokit! Aludj egy kicsit tovább! Simogass kutyát/macskát! Bármi, ami egy másodpercre is jó erzessel tölt el!
Ne bántsd magad sem tettel, sem gondolatta, hanem kicsit kenyeztesd magad jó kajákkal, lustizással, finom illatokkal!
Ha a külvilág bánt, legalább te ne bántsd önmagad, hanem ellensúlyozd!
Azt hiszem, nagyon okos srác vagy, meg tudod csinálni!
Hétfőn pedig kezd el keresni a támgatódat, aki tovább tud lendíteni!
Ide is írhatsz, ha valami gáz van, de leginkább
Légyszíves, adj majd visszajelzést, hogyan haladsz!
Kitartás! Ez csak egy időszaka az életednek, minden rendben lesz!
::baráti ölelés::
Bocs az elírasokért, meg a hosszú kommentért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!