Mégis mit tegyek, hogyha mentálisan annyira alul vagyok, annyira utálom magam, hogy öngyilkos akarok lenni?
Háromszor annyi idős vagyok mint Te.
Sok rossz volt az életemben,hidd el,kétszer én is akartam.De nem járt sikerrel.
Aztán az idő elrendezett mindent.
Ugyan nincs párom,még barátom sincs,de ennek ellenére nem éri meg az a vacak világ,hogy ilyet tegyunk magunkkal,ami az eszedben forog.
Teljesen érthető, ha ennyi gyermekkori/faitalkori borzalom után úgy érzed, hogy a "szenvedés a normális". Ezek a rossz élmények tettek tönkre és még ott dolgoznak benned, nem hagynak élni. Két dolgot lehet tenni, amennyire én tudom. Hajszolni az új, jó élményeket. Szervezz le minél többet, olyasmit, ami könnyed, szórakoztató, nincs súlya. Sok-sok jó élményt kéne szerezned, hogy kioltsák ezeket a rossz dolgokat. Másrészt pszichológusnál a régi rossz élmények feldolgozására kellene koncentrálni. Vannak kifejezetten traumafeldolgozó technikák, olyan szakember kéne neked, aki ilyesmivel foglalkozik. Pl. amit a Shapiro ír le a Győzd le a múltad! című könyvében. A KÉK vonal szerintem is jó ötlet!
A karácsony a legtöbb depressziósnak nehéz időszak, egy hét és túl vagyunk rajta, utána tán könnyebb lesz.
Fogadd el magad és ne foglalkozz mások vélemênyével.
A múlt pedig múlt.
A jelenre koncentrálj!
Ha végképp nem látsz kiutat, menj be egy pszichiátriára és közöld velük, hogy végezni akarsz magaddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!