Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Bipolaritásom miatt látom így...

Bipolaritásom miatt látom így a helyzetet, vagy a párom kevés? Hogy oldanátok meg?

Figyelt kérdés

32 éves nő vagyok, nárcisztikus szülők neveltek fel. Egy éve kezdtem ennek a traumának a feldolgozását. Van egy férjem, akit 8 éve ismerek és 3 éve vagyunk házasok. Szeretjük egymást a férjemmel, mindenki a maga módján. Ő nem a nagy érzelmek híve, inkább a gondoskodó és csendes. De mindent meg ad a családjának. Sokszor erején felül teljesít, melyet nagyra becsülök benne. Viszont, én aki befoghatná a száját és örülhetne neki, hogy ilyen férje van másra vágyom. Kapcsolatunk elején is meg volt, de sosem mondtam ki. Sajnos sok időbe telt mire összecsiszolódtunk. Eleinte azt hittem, hogy azért van ez, mert nem elég amit tőle kapok. Majd rendeződni látszott a dolog. Megszűntek a bántalmazások, én is lecsendesedtem magamban. Elkezdtem a saját személyiségem feltámasztani. Külön költöztünk én is elkezdtem a magam gyógyulását. Viszont én még mindig egyedül érzem magam és másra vágyom. Néha egy olyan férfire vágyom, aki megmutatja nekem a világot, kihozza belőlem a vadmacskát az ágyban, motivál, kimutatja a szerelmét. Sajnos a párom nem ilyen. Nem lep meg, ha vágyom valamire mondjam meg és lám megveszi. Ágyban pedig már rég csak én dolgozom. Nagyon ritkán veszi rá magát a dolgokra. Mindamellett törődő és a sok munka mellett én vagyok neki az első. Elmondtam neki, hogy mit hiányolok és mondta, hogy akkor legyen nyitott kapcsolat. Kölcsönös lett volna, de ő nem él vele. Én bele vágtam, de ez nem teljesen azt adja nekem amit várok. És utána tűnödök el, hogy mekkora szemét vagyok, hogy mit csinálok vele szembe. Ugyanakkor ő is többet tehetne bele vagy nem tud vagy nem akar. Állandó szeretet hiánnyal küzdöm, főleg akkor mikor ő hetekre eltűnik, mert dolgozik és csak aludni jár haza. (Tudom, hogy nem nőzik.) Már ismerősök is kérdezték, akikkel együtt dolgozik, hogy bírom, mert őket folyamatosan otthagyják emiatt. Tudom, hogy összetett a kérdés és két témakörbe is illik. Azért tettem ide, szerintem velem van a gond. Gyerekünk nincs és én nem is nagyon szeretnék. (A lelki dolgaim miatt, mert csak azt adnám át a gyereknek, illetve egyedül lennék a gyerekre) Hiába a párom pedig igen, de mondta, hogy tiszteletben tartja. Mikor együtt vagyunk elvagyunk. Nem veszekszem vele. Akkor jön az életem másik területe, amit úgy mond elkezdek ütni, hogy itt ott változtatni és az köt le.

Kérlek benneteket, hogy akinek volt hasonlóval dolga, írjon nekem egy pár sort.

Köszönöm szépen, hogy végig olvastad és segítesz.

2022. dec. 16. 18:17
 1/5 anonim ***** válasza:
45%
Nem voltam ilyen helyzetben, nem tudom a megoldást, és szerintem segíteni sem tudok. Csak annyit szeretnék ehhez írni, hogy olyat viszont sokat láttam, hogy nők/férfiak elhagyták a párjukat, mert valami többre, másra vágytak. Aztán kiderült, hogy más se jobb. Vagy vmiben jobb, másban meg rosszabb. Könnyű két szék között a földre esni.
2022. dec. 16. 18:59
 2/5 anonim ***** válasza:
41%
Erre szokás azt mondani, hogy az ember (lánya) nagy jódolgában azt se tudja, hogy mit csináljon. Ha az embernek kevés az elfoglaltsága, fizikailag és szellemileg, intellektuálisan is maradnak lekötetlen energiái, akkor azt ilyen érzelmi hullámzásban éli ki és eközben hibáztat mindenkit a környezetében meg a saját genetikájában (amiről megint csak nem ő tehet, ugyebár).
2022. dec. 16. 19:52
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az elsohoz, altalaban az ilyen emberek, mint te azok, akik sirva probaljak visszakonyorogni magukat a szeretetteljes, gondoskodo parjukhoz, miutan meg*ugattak magukat egy par csavoval, azok dobjak egyesevel, majd rajon a csaj, hogy csak jo volt, amikor volt kibez hazamenni. Bocsanat, hogy vulgaris vagyok, de duhito az ilyen.

Semmi koze a mentalis problemadhoz, sok betegseg nelkuli no (es ferfi) csinal ilyet, aztan megszivja. Egy par alkalmi szex nem er ennyit. Szerintem.

2022. dec. 16. 22:27
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el egymilliószor jobb egy ilyen férj, mint az izgalom. Ne dobd el csak azért, mert k.úrni akarsz egy vadat. Nem éri meg elveszíteni a tökéletes férfit.
2022. dec. 17. 06:30
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Alapban ott hibás a gondolkodásod, hogy el tudod képzelni, neked minden jár. Nincs egyetlen ember sem a földön, akinek az élete minden egyes pontja tökéletesen olyan, ahogy ő szeretné. Szerinted te mindenben pont olyan vagy amire a férjed vágyik? Külsőleg nincs egy porcikád sem amibe beleköthetne, ha ő is csak a hibát keresné benned? És belsőleg? Neki milyen lehet egy állandóan elégedetlenkedő nő mellett? Vagy az mindegy, az nem te vagy? Mit is mondtál? Nárcisztikus szülők? Ezek szerint ők grandiózusak, te pedig rejtett? Neked sincs az a tökéletes amitől végre elégedett lennél? Ezt itt enyhe iróniának szántam mivel meggyőződésem, hogy a szüleidnek nincs diagnózisa a nárcizmusukról. Ezt a típusú "nárcizmust" sima önzésnek hívják inkább, hobbit kellene keresned, nem pedig hajtani azt amit egy ember egyszerűen képtelen megadni. És nem is azért született senki a földön, hogy a te elvárásaid rabszolgája legyen. Amúgy elárulom, száz férfi sem tudná megadni, ott is mindig hiányozna neked valaki. Pont mint bármelyikünknek. Csak mi többiek azt a részét becsüljük a párunknak ami pont nekünk való, nem azt, ami éppen hiányzik belőle. Azt megpróbáljuk mi pótolni. Ő meg mondjuk pont ezt becsüli bennünk. Benzinkúton benzint adnak, bútorboltban szekrényt. A benzinkúton hiába akarsz szekrényt venni, ha száznál állsz meg, egynél sem lesz. Ahogy te sem leszel a férjednek egyik nap kövér, másik nap sovány, egyik nap szolga, másik nap sz.jha. Ő mégsem sajnálgatja ezért magát. És nem nyüstöl vele téged.
2022. dec. 18. 04:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!