Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan éljek együtt egy...

Hogyan éljek együtt egy hipochonderrel?

Figyelt kérdés

Olyan emberek tapasztalatára lennék kíváncsi, akik hasonló helyzetben vannak. Párom kissé hipochonder, hol fellángol, hol alábbhagy, de azért többnyire állandó. Eléggé megvisel. Volt, hogy elismerte, de most épp tagadásban van és nem is kíván semmit kezdeni vele. Engem viszont kikészít, hogy nem látja mennyire nem reális a gondolkodása az egészségéről...

Nyilván őt nem irányíthatom, azonkívül, hogy visszajelzek számára. De mit tehetek magam? Hogyan viszonyuljak? Mit tehetnék, hogy könnyebb legyen ezt megélni?

Cikket, könyvet, videót is szívesen fogadok a témában : "együttélés egy hipochonderrel" - mert én nem igazán találtam.

Köszi!

2022. dec. 13. 08:02
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Nezd, ha ennyire befolyasolja az eletedet a betegsege (nem a kepzelt, hanem a valos) es nem hajlando kezeltetni sem, akkor a valasz, bar nyersnek tunhet, ez: sehogy. Hosszu tavon a te mentalis egeszsegedet is tonketeszi, szoval lehet hogy a legjobb megoldas megiscsak az lenne ha szetvalnanak az utjaitok.
2022. dec. 13. 08:06
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod, nem gondolom, hogy ennyire drasztikus lenne a helyzet (még :D )

De persze, tudom h ez a végső megoldás ha semmi nem megy

2022. dec. 13. 08:38
 3/8 anonim ***** válasza:
95%

Milyen szintű a hipochondria?

Én is gyors halált jósolok magamnak, de persze semmi bajom.

2022. dec. 13. 08:53
 4/8 anonim ***** válasza:
50%

Sehogy nem kell elviselni.

Én szakítanék, és keresnék mentálisan egészséges párt. De ez én vagyok, kinek mi...

2022. dec. 13. 12:02
 5/8 anonim ***** válasza:
94%
Pszichológust keressetek fel. Első lépésben...
2022. dec. 13. 12:11
 6/8 anonim ***** válasza:
#2 (keedezo) de kezeles nelkul nem fog javulni, sot.
2022. dec. 13. 15:46
 7/8 A kérdező kommentje:

Tudom :) ez igazán hullámzó. Volt már, hogy segítséget vett igénybe, most épp egy másik szakaszban van, nem gondolom, hogy ez végleges lenne. És már sokat javult a kezdeti állapotokhoz képest.

Nem fogom elhagyni emiatt :) inkább szeretnék neki segíteni (pl azzal h nem basztatom emiatt) és erre vártam tanácsokat. Hogy mi a feladata egy embernek, aki ilyen emberrel él. Ha van valakinek valódi tapasztalata vagy látott a témában anyagot azt szívesen fogadom :)

Természetesen elhagyni emiatt nem fogom, mert ő a társam, a szerelmem, a szövetségesem. És én is az övé. Mindannyiunknak vannak deffektjei, az enyéim miatt se hagy el egyből ő :D

Nyilván, ha rosszabb lenne a helyzety amire a kapcsolatunk is rámegy az más, de még abszolút nem ebben a stádiumban vagyunk, így nem erre voltam kíváncsi :) meg azt egyedül is el tudom dönteni, akarok e egy kapcsolatot az életembe vagy sem :D

Na de a pszichológus az jó, szerinted párkapcsolati is jó lenne? Vaaagy? Mert most ő nem igazán érzi szükségét az egyéni terápiának, ugye. Mivel épp ebben a hullámban van.

2022. dec. 13. 18:13
 8/8 anonim ***** válasza:
79%
Együtt lehet élni ilyen betegekkel is, ha hajlandók kezeltetni magukat. Ha nem megy el veled egy pszichiáterhez (nem pszichológushoz, az kevés) vagy vidd el a kerületi ideggondozóba, ott megállapítják, hogy pontosan mi a baja, lehet, hogy mániás depressziója van. Ha jól reagál a gyógyszerekre, akkor normális életet élhetl
2022. dec. 14. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!