Eveszavarosok, gyogyultak segítenének igy a karacsonyi idoszakban?
A karacsonyi "kaja panik" elert engem is. Nem tudom hogy fogom tudni kezelni ezt a helyzetet.
(Nalam An+ neha binge)
Segitsegekre, új meglatasokra, tippekre, szokasokra vagyok kivancsi
1. amit nem kérsz, arra nemet mondasz
2. tudsz választani salátát, ha nagyon stresszes a helyzet - nem mindenhol majonézes cuccok vannak
3. vszeg tudják, hgoy beteg vagy (ezt nem lehet titkolni, bármennyire is hisszük), szóval nem éri őket meglepetésként
4. annyit egyél, ami még oké, nem kell túlenni magad semmiből (persze normális, és nem "binge", hanem az éhezés miatt fellépő "enni akarok"-sürgetés a szervezeted részéről).
Gyógyultként nem tudok tanácsot adni, mert nincsenek már evészavaros gondolataim és viselkedésem.
Megeszek bármit anélkül, hogy figyelnék a kalóriára, túlenném magam, vagy éppen csak salátán élnék.
Ez a része neked nem fog menni, mert még beteg vagy.
#3 a kérdező anorexiás, azaz koplal, fogyni akar annak ellenére, hogy már valószínűleg sovány, de testképzavar miatt nem látja reálisan az alakját. Anorexia egyébként étvágytalanságot jelent, az anorexia nervosa pedig egy pszichés betegség olyan tünetekkel, amiket fentebb írtam.
Binge azt jelenti, hogy időnként falásroham jön rá. Valószínűleg ezzel próbál tenni a szervezete az éheztetés ellen. Nem feltétlenül azt jelenti, hogy ilyenkor óriási mennyiségeket zabál össze, lehet, hogy azt nevezi így, amikor kicsit is elveszti a kontrollt az evés felett, és többet eszik a tervezett minimális mennyiségnél.
Köszönöm, hogy valaszoltatok.
En is tudom,hogy alapvetően nem a kajáról kéne,hogy szóljon,de hat azert kattogok ezen a részen is rendesen:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!