Komolyan vehetik az evészavarom akkor is ha nem vagyok vékony?
Figyelt kérdés
Évek óta küzdök ezzel a problémával. Annó 97 kilóról fogytam 70-re (174cm vagyok) hánytatás, és étel megvonás segítségével. Kb 4 éve 85-70 kiló körül mozog a súlyom. Hol zabálok rengeteget, amit szörnyű büntudat és depresszió, esetenként önbántalmazás kísér. Hol pedig alig eszem, majdnem összeesek a munkahelyemen, semmi energiám, viszont ilyenkor nagyon jól vagyok mentálisan. Elegem lett az éveken át tartó súly változásból, depresszióból, önutálatból. Segítséget szeretnék kérni de félek hogy nem vesznek komolyan azért mert nem vagyok vékony.2022. jan. 18. 19:16
1/7 anonim válasza:
Természetesen kérhetsz segítséget, nem minden evészavar jelent alacsony testsúlyt.
2/7 anonim válasza:
Hogyne vennének komolyan! Az anorexia sem 30-40kg-nál kezdődik, 100kg-al is lehet valaki érintett.
4/7 anonim válasza:
Igen. A falási rohamoknak és a bulimiának például saját önálló tünetei vannak.
5/7 anonim válasza:
Nem csak az anorexia és a bulimia léteznek, mint étkezési zavarok.
6/7 A kérdező kommentje:
Voltam pszichológusnál és pszichiáternél is, de valahogy ezzel nem foglalkoztak. A depressziómat és a pánikbetebségemet elkezdték kezelni, de az evészavar maradt ugyanennyiben. Úgy érzem megbolondulok már tőle.. nem tudom kontroll alatt tartani
2022. febr. 17. 19:13
7/7 anonim válasza:
Hogyne foglalkoznának vele, az alapproblémáid okozzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!