Elvagyok minden nap, nem arról van szó hogy depressziós lennék, már kijöttem belőle viszont azóta megmaradt bennem hogy igazából tényleg semmi nem számít annyira mint ahogyan azelőtt gondoltam, régebb minden nagyon számított, egy ideig semmi, most meg számít minden számomra de nem annyira mint régebben. Tudom hogy minden napnak vége lesz egyszer s egyszer úgyis meghalok, nem tudok erre nem gondolni. Érzéseim sincsenek már, s gyűlölöm magam, de nem tudom hogy a külsőm miatt vagy belsőm miatt, csak magammal szemben mindig is rossz érzésem volt, sosem szerettem magam. Csak telnek a napok, szinte minden nap ugyanolyan s nem változik semmi, de nem tudom mit szeretnék az élettől, amikor belegondolok hogy egyszer elkezdek majd dolgozni, egyből az jut eszembe hogyan fognak telni akkor a napjaim és nem látom úgy hogy boldog lennék a jövőben. Fogalmam sincs mivel szeretnék foglalkozni, hogyan szeretnék majd élni, teljesen el vagyok veszve a világban s nagyon egyedül érzem magam, mert mindenki más boldog.
2022. dec. 5. 01:01
1/8 A kérdező kommentje:
mindenki más boldognak tűnik körülöttem*
2022. dec. 5. 01:02
2/8 anonim válasza:
Ha ilyen, amikor kijöttél belőle, akkor milyen lehetett, amikor benne voltál? Így jár az, aki pszichológus nélkül gondolja azt, hogy majd ő képes lesz egyedül kijönni a depresszióból.
2022. dec. 5. 01:30
3/8 anonim válasza:
Azt ne hidd, hogy mindenki boldog, megy a színjátszás élőben, közösségi médiában is.
Azt viszont más nem fogja tudni sem megteremteni, sem kitalálni mi tenne téged boldoggá, milyen pályán szeretnél tevékenykedni.
Nehezebb sokszor nem érezni semmit, mint szomorúnak lenni.
2022. dec. 5. 01:47
4/8 anonim válasza:
Boldognak lenni nem nehéz adj másoknak. Így ők is adni fognak neked.
Légy önző és ők se adnak semmit.
2022. dec. 5. 03:07
5/8 A kérdező kommentje:
2. Én sem érzek semmit, nem vagyok szomorú de nem vagyok boldog, üresség.
2022. dec. 5. 03:15
6/8 anonim válasza:
A lógusom azt mondta, hogy az boldog, akinek több jó érzése van, mint rossz. Így tehát ezeket gyűjteni kell aktívan, élmények, örömök, barátok, tánc, hobbi, stb. Akkor is, ha épp le akarod beszélni róla magad.
Illetve a depresszió torzítja az emlékezést is, ezért örömnaplót kell vezetni, minden jó dolgot feljegyezni, és rendszeresen visszaolvasni, mert a depisek hajlamosak csak a rossz dolgokat memorizálni.
2022. dec. 5. 11:18
7/8 anonim válasza:
A depresszióra inkább jellemző az üresség, mint a szomorúság, szóval a kilátástalanságot szerintem a depresszió okozza.
Lehet, hogy már jobban vagy, mint korábban, de ez még mindig depresszió.
2022. dec. 5. 16:42
8/8 anonim válasza:
Pont ezt hívják úgy, hogy depresszió. Depresszió=elnyomás vagy lenyomás: el vannak nyomva az érzések. Nem a szomorúság a depresszió.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!