Mi történt az agyammal és hogyan tudok meggyógyulni végre?
Régen kifejezetten intelligensnek számítottam. Városi matekversenyeket nyertem, ügyes voltam a programozásban és rengeteg kreatív gondolatom volt. Szerettem beszélgetni, mert volt miről. Ha utánanéztem egy témának, akkor évekkel később is tudtam róla beszélni. Szóval na, működött rendesen az agyam.
Ami történt: érzelmileg bántalmazó szülő, aztán érzelmileg bántalmazó barátnő, aki miatt pszichiátriára kerültem. Utóbbiból a mai napig nem épültem fel. Majd a traumák nyomán kialakult tünetek miatt teljesen bezárkóztam, és évek óta kb teljesen magányos vagyok.
A mostani állapotom: a figyelmem borzalmasan rossz. Amikor elmúlik a szorongás akkor se tudok egyáltalán koncentrálni, mert akkor is folyamatosan hibázok. Beszélgetni nem tudok, mert nehéz felidéznem a régi ismereteimet témákról, vagy sokszor kb azt is, hogy mi történt velem az előző nap. Olyan, mintha az agyamon valami köd ülne. Motivációm semmihez sincs, folyamatosan öngyilkossági gondolataim vannak. A gondolkodást igénylő feladatokat tehernek élem meg és erőteljesen kerülöm őket. Munkámat egyre inkább nem tudom ellátni (szellemi). A hangulatom NAGYON rossz. És ami a legdurvább, hogy teljesen tompa vagyok, lb 5x annyi idő alatt dolgozom fel az infókat, mint régen.
Járok terapeutához (aki egybe pszichiáter) és most fogok valami generalizált szorongásra való gyógyszert kapni. Van szorongásom, nagyon is erős, de egy szorongásoldó ide elég lesz? Régen szedtem Zoloftot, de csak kis adagban. Az a hangulatomon és a koncentrációmon javított, de a szellemi teljesítményemen nem.
Amúgy azért is lenne fontos valami megoldás, mert a munkahelyen se tudok beszélgetni emiatt, csak csendben ülök kb egész nap.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!