Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az, hogy utálom,...

Miért van az, hogy utálom, ahogy a világ, társadalom működik?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy a legtöbb ember, hogy tudja ignorálni a sok igazságtalanságot ami a világban történik. Nem tudom, hogy legyek motivált arra, hogy végig dolgozzam a napjaim nagy részét kevés pénzért ami úgy tűnik innentől egyre kevesebbet fog érni. Hogy valami random ember aki a főnököm mondja meg, hogy mennyit ér a munkám, aztán ha nem vagyok szimpatikus neki és kirúg akkor mehetek az utcára meghalni.

Amúgy is minden csak a pénzről szól ami ha nincs semmibe se nézik az embert. Ha valaki nem néz ki jól, nem tudja mutogatni magát instagramon vagy tiktokon akkor is lenézik hiába kedves az ember ez már nem számít.

És mégis lenézik a halált vágyó, öngyilkos embereket, nem értem miért. Persze senkinek nem kívánom, hogy ilyet tegyen de meg tudom érteni, mert ez a világ egyre rosszabb, kétszínűbb.

Mégis a legtöbb embert nem zavarja, mert boldog, tudja jól érezni magát. Velem van a baj, én vagyok a nem normális?

2022. nov. 29. 18:12
 1/8 anonim ***** válasza:
58%

Bármikor kivonulhatsz a társadalomból. Ja, hogy akkor már nem lesz otthon kényelmes laptpod, mosógéped, hűtőd?

Sajna ez egy ilyen műfaj, menni kell előre, célokat kell találni. Mindenki előtt ott a lehetőség arra is, hogy vállalkozzon, tanuljon, tegyen bármit, hogy több pénzt keressen, ha attól jobban éreznéd magad.

Azt csinálsz az életeddel, amit akarsz, ne tőlünk várj igazolást erre.

2022. nov. 29. 18:18
 2/8 anonim ***** válasza:
65%
Akkor igazából nem a társadalmat utálod, hanem azt, hogy alkalmazottként dolgozol. Esetleg kitervelhetnéd, hogyan tudnál felépíteni egy vállalkozást, csak hát, ahhoz tenni kellene valamit, és nem fogja megmondani a főnököd, hogy mit csinálj, hanem neked kell kitalálnod, utánajárnod.
2022. nov. 29. 18:24
 3/8 anonim ***** válasza:
78%
Egyetértek veled,én sem vagyok kibékülve az emberi gonoszsaggal,kepmutatassal,rosszindulatrol még nem is beszélek...de sajnos igen,ezt meg kell szokni ,hisz ez már jobb nem lesz, csak rosszabb :(
2022. nov. 29. 18:26
 4/8 anonim ***** válasza:
20%
Sajnos, sok igazad van. Viszont a saját életedet te irányítod....
2022. nov. 29. 18:32
 5/8 A kérdező kommentje:

Azt utálom, hogy pénz nélkül kb. megdögölhet az ember és még csak nem is azok a gazdagok akik társadalmilag hasznos munkát végeznek pl. egészségügyben dolgozók, hanem a politikusok, meg akik abból élnek, hogy kipakolják magukat instagramra. Akinek meg bármi baja, betegsége van cserben van hagyva, mert nincs elég orvos, hónapokat várok időpontra, addig szenvedek és a kutyát nem érdekli...

És sajnos még sokan vannak ennél is rosszabb helyzetben és ezt úgy tűnik elfogadja a társadalom, mert csak kevés embert érdekel...

2022. nov. 29. 18:51
 6/8 anonim ***** válasza:
17%
Sajnálom, nem érted.
2022. nov. 29. 18:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Igazad van,mert ha sztk-n belül mész dokihoz,hónapokat kell várni,de ha kibírod fizetni a magant,akkor meg elkell dönteni,hogy eszel vagy fizeted a dokit! Csak ha valakinek erről beszél az ember,akkor azt mondják negatív,panaszkodós az ember! Csak ha az ember a szívére vesz mindent ,rámehet az egézsége,sajnos tapasztalat!!!
2022. nov. 29. 22:24
 8/8 anonim ***** válasza:
90%
Sz.rd le az egészet, vonulj ki a társadalomból. Nem csak fizikailag lehet kivonulni úgy hogy csatlakozol egy hippi közösséghez, vagy önkéntes leszel valahol külföldön (egyébként ezek se elvetendő ötletek...) hanem szellemi szinten is. Én is ilyen voltam mint te, egészen addig, ameddig rájöttem, hogy a világ nem fog megváltozni, önmagában az élet, maga a létezés igazságtalanságok sorozatából áll, amire nekem nincs ráhatásom. Problémázhatok, rágódhatok rajta, de csak saját magamat teszem ezzel tönkre. Rohadt rövid az élet egyébként is, találj valamit, ami örömet okoz, alkoss, fejleszd magad, utazz, láss, próbálj minőségi emberi kapcsolatokat kialakítani...vagy költözz be egy buddhista kolostorba pár hónapra. Mutass középső ujjat, és kap..a be mindenki. ;) Egyébként teljesen normális vagy, nincs veled semmi baj. Úgy is fogalmazhatnék, hogy TE normális vagy.
2022. dec. 1. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!