Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depresszióba estem, elég erős...

Depresszióba estem, elég erős öngyilkossági vágyam van. Mit tegyek? 19F

Figyelt kérdés

Úgy érzem, nincs más kiút. Én nem tudok ilyen tudattal élni. Sosem leszek az aki, sosem leszek egészséges ember.

Rengeteget bántalmaztak kiskoromban, iskolában, sosem volt szerető családom, rengeteget nélkülöztem. Nehéz az életem, és tény, hogy ennek mindjárt vége, hiszen ha leteszem az érettségit, igazából szabad vagyok, de nem tudom... Nem látok sok reményt arra, hogy boldog leszek utána.

Ha megölném magam, nem hiányoznék senkinek. Barátaim nincsenek, és az utolsó legnagyobb törést pont ez okozta. Nyár elején összebarátokoztam valakivel, 2 hónapig nagyon jó barátom volt, de mivel én Kelet-Magyarországon élek, ő pedig Tatabányán így a találkozásokat nehezen tudtuk kivitelezni. Nagyon sok közös van bennünk, de manapság már ő is leszar, pedig mindketten élveztük egymás társaságát. Nincs kedvem ilyen tudattal élni, hogy például a most közelgő 19. szülinapomat, a szilvesztert is egyedül töltöm. Az is fáj, hogy én már mindent beleadtam a barátságunkba, mindig kerestem probáltam rajta segíteni ha úgy volt, erre azt kaptam vissza, hogy nem tud a létezésemről se, mert már belefáradtam az állandó nyomulásba.

Van egy nő, aki mindig segít rajtam, mert ismeri az életem, ő azt mondja, ne adjam fel, hiszen mindjárt vége, de nem, nem lesz vége. Félek az emberektől, depresszív gondolataim vannak, szeretethiányos vagyok...

2022. nov. 27. 14:46
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
10-es köszönöm, igazad van.
2022. nov. 28. 19:50
 12/17 anonim ***** válasza:
62%
Ne add fel. Egyetemben esetleg miért nem gondolkozol?
2022. nov. 28. 23:09
 13/17 anonim ***** válasza:

Hidd el, megfog ez változni.

Érettségizz le szépen, ha van rá lehetőség akkor tanulj, szorakozz, annyi minden van még elötted. Sajnálom h ezt most nem látod, pedig hidd el, ott van. Ne add fel.

2022. nov. 29. 17:59
 14/17 anonim ***** válasza:

#12-es vagyok, nem értem miért tűnt most el kérdező, reméljük nem ugrott le valahonnan.

Nyugodtan írj rám privátban, huszonéves vagyok és tudok tanácsot adni egyetemmel és lehetőségekkel kapcsolatban, ha esetleg nem vagy képben stb. A te egyetlen kiutad a tanulás és a szorgalmas munka, amihez az út egy nagyon jó érettségivel vezetne most elsősorban. Ha fel tudnál jönni Budapestre egy ösztöndíjjal és koliban laknál, bár nagyon kemény lenne, de mellékes munkákkal el tudnál lenni egyetem mellett két évig.

Utána már meg tudsz szerezni egy gyakornoki állást a szakmádban, nyilván attól függően, hogy mit tanulsz és miben vagy jó. Én egy rossz anyagi és családi körülmények közötti srácnak vizionállak, de elég értelmesen írsz, és lehet, hogy van benned kiaknázatlan potenciál amihez most nincs elég önbizalmad. A következő 2-4 éved most még nagyon nehéz lenne, de ha kibírod, bőven jobbra fordulhat az életed 25 éves korodra. Pesten pedig bekerülnél egy nagyobb pezsgésbe, szociális életbe. Próbálj meg hosszabb távon gondolkozni mert ha Kelet-Magyarországon elkerülsz gyári munkásnak, abban nem lesz perspektívád nagyon.

2022. nov. 29. 23:01
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

Annyit tudok tanácsolni, hogy higgy Istenben és az Ő fiában Jézus Krisztusban.

Ő minden gondodat képes megoldani, minden gondodban képes neked segíteni. És mindig veled van. Csak bízz benne. Higgy!

Aki hisz a Jézus Krisztusban, annak örök élete van és aki nem, az elkárhozik!

2022. dec. 20. 17:28
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Ez a lényeg! Isten. Ő szeret téged! Jobban, mint bárki!
2022. dec. 20. 17:30
 17/17 A kérdező kommentje:
Már kilábaltam belőle. Utaztam sokat sok szép dolgot láttam
2022. dec. 22. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!