Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Elmegy az eszem?

Elmegy az eszem?

Figyelt kérdés
25 eves vagyok, folyamatos stressz és pánik alatt az egészségem miatt. Idén januárban kezdődott. Demensnek érzem magam, kezdek megőrülni. Elfelejtek triviális dolgokat, azt erzem semmit nem tudok már megcsinálni anélkül hogy érezném magam egy szellemileg hanyatlott embernek. Egesz nap masra se tudok gondolni csak erre, a munkában is, tegnap a parommal a moziban is a film kozbe, edzoterembe, csak ezen kattogok, keresem a tuneteimet, allandoan talalok valamit, amire nem emlékszem, félek mikor fogom észrevenni a kovetkezo demencia tünetet. Most szerintem panimrohamom van, ugyerzem besokalltam, kilatastalannak tartom az egeszet es csak azt akarom hogy befejezodjon de nem fog. Egyedul vagyok itthon. Mit csinaljak hogy megnyugodjak?

2022. nov. 23. 20:11
 1/4 anonim ***** válasza:
29%

Ha van online időpont foglaló, még idenre legyen időpontod.

Most csak annyit tehetsz, hogy megpróbálsz magadtól megnyugodni, és vagy felhívsz valakit, elterelné a figyelmed, ami jót tesz. Szedsz bármilyen gyógyszert?

2022. nov. 23. 20:26
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem szedek semmit. Voltam en mar mrin, neurologusnal, mri negativ, neurologus semmit nem mondott kb. Csak hogy a figyelmem intenzitasa csokkent ezert nem emlekszem

Doglokra. Elmentem multhonapban egyszer pszichologushoz, ugyanezekkel a memoriaproblemakkal, kenyszeres gondolatokkal, erre anyamek 15 evvel ezelotti valasarol beszelt nonstop.

2022. nov. 23. 20:43
 3/4 anonim ***** válasza:
63%

Hasonló tüneteim vannak, és a megoldás erre a stressz. A szorongás nagyon erősen befolyásolja a kognitív képességeidet és rombolja azokat a területeket az agynak ami a memóriáért felelős. Plusz a stressznek egy hatása, ami egy nagyszerű védekező reakció, hogy figyelmetlen leszel, próbalja az agyad a külső világ ingereit kizárni, így védve téged. És, hogy miért gondolom, h szorongásod van? Aki ennyire elkezd kattogni valamin, az a szorongás egyik fő tünete. Nálad ráadásul ez öngerjesztő folyamat: szorongsz a demencia miatt, a szorongás meg pont olyan tünetekez okoz, mint a demencia, ezáltal méginkább szorongsz. Ördögi kör.

Az pedig nem butaság, hogy anyudék válásáról beszéltetek. Sok minden miatt lehet szorongani, lehet, h a kiváltó ok pont a válás. Saját tapasztalat, hogy néha nem is gondolnánk, h milyen régi múltbéli traumák okozhatnak szorongást a jelenben.

2022. nov. 23. 21:18
 4/4 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszt. Tudom maganrol, hogy ilyen multbeli dolgok miatt nem szorongok. Ezek reges regen feldolgozott dolgok. Az egyeduli, ami miatt szorongok az az egeszsegem, a hipochondria, es igen ahogy irtad, ez egy ordogi kor. Tegnap este annyira elojott egy panikroham szeriseg, ahogy meg sose. Tul regota tart mar es nem latom a veget…
2022. nov. 24. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!