Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek C-PTSD-vel és...

Szerintetek C-PTSD-vel és érzelmeimet munkahelyen jól kontrolláló borderlinnal hajléktalanellátásban jó segitő lehetnék?

Figyelt kérdés

Munkahelyen, semmilyen munkakörben még a hangom sem emeltem fel. Soha nem borultam ki. Nem konfrontálódok, csak ha muszáj. Ritka az ilyen eset. Nagyon türelmes vagyok. Önkéntesként ilyen területen sem akasztott még ki senki.

Nem hasítok. Az emberek jó es rossz tulajdonságait egyszerre látom. Nem idealizálok. Nem devalválok.

2022. nov. 23. 00:58
 1/4 A kérdező kommentje:

Talán előnyös lehet, hogy jobban értem, hogy szinte mindegyikük traumatizált, ebből is következhet függőségi gondjuk..

Sokuknak nem volt kitől jó szociális készséget tanulni. Pl konfliktuskezelést.

2022. nov. 23. 01:18
 2/4 A kérdező kommentje:

Tudom, sok más adottságtól is függ. Azt tapasztalatam önkéntesként, hogy könnyen megnyílnak nekem. Szimpatikus vagyok.

Konfliktust asszertív kommunikációval tudok kezelni.

Félek, hogy konfrontációnál határozottság területén fejlődnöm kell.

Van bárki, aki lelki betegséggel végez szoc munkát vagy szoc segítő munkát? Mit tapasztaltál?

Nehézség esetén tudok szakembertől segítséget kérni.

2022. nov. 23. 02:41
 3/4 anonim ***** válasza:
Vmennyi szinten tudsz majd segiteni mint pl szoc munkas vagy apolo. De nyilvan a leheto legtobbet mindig az fog tudni akinek jobb az onismerete.
2022. nov. 23. 06:30
 4/4 A kérdező kommentje:

Nem ápoló lennék.

Szociális segítő. Melegedőben ételosztás, regisztrálás, mosás intézése, beengedés stb.

Porta: kulcs átvètele, kiadása. Egyszerűbb kérdések megválaszolása. Posta átadás.

,

Eesetkezelő. Ez már nehezebb.

Pl felmérem a "helyzetét". Ha nincs irata, pótlást javaslok. Beteg, akkor orvoshoz irányítom. Függő, elvonót, addiktológust. Járna rehab ellátás? Intézem.

Nem fizet. Kérem. Nincs munkája? Nem tudja mi menne neki? Átgondoljuk együtt. Tanulna? Megnézem a lehetőségeket.

Nem személyiségfejlesztés.

2022. nov. 23. 07:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!