Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mindenkinek más a kibírható-sz...

Mindenkinek más a kibírható-szintje? Tényleg okozhat PTSD-t, ha valakit fellöknek a buszon?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert valahogy megosztóak a reakciók, valaki szerint nem, mert komolyabb kell, de ismerek valakit, akit valami nagyon enyhe érte, de rémálmai vannak és feljönnek ezek az emlékek neki.

2022. nov. 2. 20:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát elég viráglelkűnek kell lenni ahhoz,hogy valakinél ennyitől PTSD alakuljon ki. Velem történt egy csomó traumatikus élmény mégsem lett PTSDm más mentális baj igen,de PTSD nem. Lehet keveri valamivel. Talán csak attól fél megint fellökik,de ez még nem PTSD
2022. nov. 2. 20:56
 2/10 A kérdező kommentje:

Rémálmai vannak folyton erről, meg lepörög az egész előtte, hogy remeg és sír.

Azt mondta, hogy pszichológusnál volt, nem kapott diagnózist, csak felmondta neki, hogy lehet, hogy ez van neki.

Nekem is fura, de itt is olvastam erről, hogy nagyon enyhe dolgok is előidézhetnek dolgokat. Passz.

2022. nov. 2. 21:03
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez ennél összetettebb, lehet amúgy is van valami problémája, rosszul lett tőle vagy kinevették, bepánikolt, és ettől ha rágondol újra elkapja az a rossz érzés hogy rosszul van és mindenki csak bámul, megalázó neki. Meg nem tudni hogy hogyan és miért lökték fel. De azert az már erős túlzás hogy ptsd-je lett tőle.
2022. nov. 2. 21:37
 4/10 anonim ***** válasza:
42%

Kamaszkoromban tortent velem egy olyan dolog, amin az emberek 99%-a gond nelkul tullepett volna. Erre en evekig nem tudtam aludni bizonyos helyzetekben (hetente 1-2 ejszaka volt, nyaron tobb), a mai napig nem szeretek massal egyutt lenni ejszaka egy szobaban. Felorankent wc-re jartam idegessegemben. Szorongtam es szorongok hasonlo helyzetekben (bar ma mar sokkal kevesbe).

Nagyon szegyelltem ezt, a pszichologusnak is nagyon nehezen beszeltem errol. Ezutan mondta azt, hogy mindenkinel mas a hatar, hogy mi a trauma hatara.

2022. nov. 3. 08:03
 5/10 A kérdező kommentje:
4, Akkor kaptál PTSD diagnózist?
2022. nov. 3. 08:37
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem, nem is ezert mentem. Meg ez 0az egesz eset mar 20 eve tortent, szerintem nem kell mar ezt matricazni. (En gyanitom, hogy ez az volt, de ez csak az en sejtesem)

Arra akartam ravilagitani, hogy mindenki maskepp el meg dolgokat, es egy aprosagnak hitt eset is mennyire kibillenthet. Ez testverek kozott is nagyon latszodik.

#4 voltam

2022. nov. 3. 20:50
 7/10 anonim ***** válasza:
47%
#6 Azt szabad tudni, hogy mi történt veled?
2022. nov. 3. 22:45
 8/10 anonim ***** válasza:
42%
#7, sajnalom, nem. Ha feluletesen irom, akkor nem ertheto. A reszletek meg maradjanak az en es a pszichologusom titka.
2022. nov. 4. 06:48
 9/10 anonim ***** válasza:

Véletlenül lökték fel vagy szándékosan? Előtte vagy utána fenyegették? Történt komoly sérülés?

Korábban bántalmaztàk fizikailag? Ha igen, akkor lehet èpp ez volt az utolsó cseppa pohárban. Kialakult a betegség. Éppez jön fel, mert ez az utolsó ilyen èlmény.

2022. nov. 5. 19:49
 10/10 anonim ***** válasza:

Korábban egy kis lökéstől teljeseb kiakadtam. Hazaúton sírtam. Nem láttam emiatt jól a lépcsőt. Elestem, eltört a karom. Sokáig nem mentem olyan helyre ahol más betegek vannak. Hónapokig rosszul voltam utána.

Később meglökött más és durván fenyegetett, felemelt ököllel. Ettől nem lett bajom.

2022. nov. 5. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!