Nem tudom eldönteni hogy boldog vagyok vagy depressziós?
Mintha mindkettő lennék egyszerre.
Egyik pillanatban még úgy érzem de jó az élet, olyan szép az élet és semmi gondom nincs, az egyetlen aggodalmam az hogy belegondolok hogy egyszer véget fog érni. Másik pillanatban pedig úgy érzem annyira nehéz az élet, semmi jó nincs benne és érzek valami nagyon erős szorongást ha belegondolok hogy milyen sok minden van amin aggódni lehet, pedig nekem tényleg semmi gondom nincs, mégis ilyenkor annyira rossz a közérzetem hogy leírni sem tudom, és amikor elkap az az érzés önyilkosságon gondolkodom mert annyira rossz, annyira erosen negatívan élek meg mindent, nem vagyok nyugodt, valami nagyon rossz olyankor, de nem tudom megfogalmazni. Nem tudom hogyan lehetnék nyugodt, boldog és vidám. Olyan mintha nem a valóságban élnék, gyorsan telik az ido is s mind azon aggódok hogy megint eltelt egy nap az életembol, s egy nap meghalok. S mintha személyiségzavarom lenne, mert a "szomorú" személyiségem sokkal másabb mint a másik de mintha mindketto szomorú csak az egyiknek vannak érzései a másiknak egyáltalán nincsenek s azért tud olyan boldog lenni mert mivel nincsenek érzései nem szorong s nem hat rá semmi.
Ott a narancssárga felkiáltójel a jobb alsó sarokban az üzenete mellett. Jelentettem.
Próbáltál erről beszélni másoknak? Pszichológus?
Van egy sárga felkiáltójel a sarokban. Ha nincs nálad, akkor alacsony szinten vagy. Jelentettem helyetted.
Szerintem azért van ez így nálad, mert változik a hangulatod, egy depressziós sincs feltétlenül mindig rosszul. Jársz szakemberhez? Hány éves vagy?
#1es vagyok.
Kapott a kérdező egy trágár választ még elöttünk ami se nem volt hasznos de nem illett a kérdéshez. Ő pedig megkérdezte hol kell jelenteni. Mi segítettünk neki és mára már törölték. Nem tudom miért kell ezért lepontozni és örülnék ha a félreértés miatt egy reális %ot kapnék mennyi tudtam segíteni. Nem a kérdezőt jelentettük. Pontozzatok vissza, köszönöm.
Kérdező: Van célod az életben? A céltalan élet adhat ilyen nyomasztó hangulatokat. Nem kell hogy rögtön egy 30 éves távú célt tűzt ki. Az ha apróbb dolgokban gondolkodsz sokkal megfoghatóbb és elérhetőbb és úgy fogod érezni hogy győztél, hogy sikerült amikor végre eléred. Enyémek: érettségi, legyen diákmunkám, egyetem elvégzése, legyen rednes munkám, találjam meg azt a helyet ahol élni szeretnék, találjam meg életem szerelmét. Tudom túl snassz, de nekem ezek a céljaim. Van amit már elértem belőle és a többi lebeg a szemem elött. Gyárts te is ilyen kis célokat.
A másik: Az hogy úgy érzed megint eltelt egy nap az életedből feleslegesen. Pillanatnyi cél lehet egy hobbi. Jó időeltöltés mert nem érzed magad haszontalannak és nem unatkozol. Sőt hasonló érdeklődésű emberekkel is találkozhatsz hobbitól függően (pl sportok, könyvklubb).
Ezek mellett én pszichológushoz is eljárok. Nekem sokat segített és segít a mai napig.
Remélem Kérdező tudtam segíteni, mert hasonló életszakaszon mentem át én is nemrég. Remélem megoldódik. Kitartást.
Engem azért pontoztak le mert megkérdeztem, hogy kit és minek.
De köszönöm az eligazítást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!