Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen gyogyszer vált be a...

Milyen gyogyszer vált be a legjobban kényszergondolatok, kenyszercselekvesek ellen? Vagy ilyen nincs?

Figyelt kérdés
Nyugtatokat leszámítva.
2022. nov. 15. 06:13
 1/10 anonim ***** válasza:
46%

Pszichológus. Hosszútávú terápia. Olyan, ami visszaránt és leföldel a valóságba.

De milyen gondolatok? Ilyen öngerjesztő, nem megalapozott? Legrosszabb kimenetele valaminek?

2022. nov. 15. 06:19
 2/10 A kérdező kommentje:

Ahogy mondod, rossz kellemetlen cselekvesek amiket gondolatok előzik meg. Pl ha valaki lehajol muszaj megneznem a hatsojat, irtozom a kezfogastol, meleg vagyok, kezmosas, meg ha nem is csinaltam semmi piszkos munkat stb...

Tehát a kérdés még egyszer, nyugtatokon kivul van erre valamilyen relevans gyógyszer?

Olvastam aminek nem jut eszembe a neve, valami pszichoaktiv gyogyszer.

2022. nov. 15. 06:59
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom. Nem voltam még ilyen helyzetben.

A pszichátrián írnak ki ilyen gyógyszereket, úgy tudom. Elmondod a panaszokat, az orvos pedig kiírja. De megengeded, hogy mondjak/írjak egy észrevételt ezzel a dologgal kapcsolatban?

2022. nov. 15. 07:06
 4/10 A kérdező kommentje:
persze írjál 🙂
2022. nov. 15. 07:45
 5/10 anonim ***** válasza:
67%

Nagyon sok embernek alakultak ki gondjai az elmúlt időszakokban, én azt vettem észre. Én sem vagyok 100as. 😊

De úgy gondolom, hogy attól még, hogy elkezdesz gyógyszer szedni, az alap probléma nem fog megszűnni. Amint abbahagyod, újrakezdődhet minden. Nem gondoltál arra, hogy esetleg a gyökereket, okokat kellene mélyebben szétszálazni? Hogy mi vezetett idáig?

Amiket leírsz, OCD tünetek, bár pontos diagnózist nyilván szakértő adhat, arra valóban gyógyszert szokás adni, de viselkedésterápiával egyidejüleg érdemes kezelni. Voltál már orvosnál a tüneteiddel?

2022. nov. 15. 07:57
 6/10 A kérdező kommentje:
nagy fiú vagyok már. azt hittem valamit érdemben írsz.
2022. nov. 15. 08:04
 7/10 A kérdező kommentje:
diagnosztizaltak nálam az ocd-t de csak nyugi bogyót irt ki.
2022. nov. 15. 08:06
 8/10 anonim ***** válasza:
Rendben, remélem akkor máshonnan megkapod a választ, ami segíteni fog.
2022. nov. 15. 08:15
 9/10 anonim ***** válasza:
89%
Nekem az Anafranil vált be.
2022. nov. 15. 20:23
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi 9-es
2022. nov. 17. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!