Hoarder (lomokat felhalmozó) a családban. Mit lehet tenni?
Anyámról van szó. Semmitől sem képes megválni és folyton új holmikat hoz. A közös lakás nagy részét kacatok, lomok foglalják el. Van olyan szoba és helyiség ami már teljesen használhatatlanná vált. Inkább nekünk ront, hisztirohamot kap ha bármit le szeretnénk vinni, de még adományozni se hajlandó a felesleges holmiból.
Évek óta megy erről a vita és romlik a helyzet. Vendéget se lehet hívni, a szomszédok előtt is meg kell hunyászkodnunk. Ha valaki volt hasonló helyzetben, kérem írja meg, sikerült e javítani a helyzeten?
Hát igen,ismerős nekem is,mind a két szülőm ilyen. Egy "élmény" volt felnőni is ilyen környezetben,és egy "élmény" ugyanígy,hogy az unokák is annyira érdeklik őket,mint írt az egyik hozzászóló anyósát.
Náluk is pincétől a padlásig tele a ház mindennel is. Én vagyok az egyetlen gyerekük,és már előre rettegek,ha meghalnak,mekkora meló lesz kidobalni onnan mindent,főleg,hogy messze is lakom onnan.
A szomszéd vegül a folyoson feküdt. Csak deréktől fejig fert be a 24 negyzetméteres lakasba fekve. Idős volt, mas betegsége is volt. Anyu hivott mentőt. Elvitték. Azóta otthonban el. Megnyugodott attól, hogy rokonok selejteznek és valamennyi holmit megtartanak egy telken fészerben.
Bnőm párjával is ez volt. Családsegítő mondta, hogy lom vagy baba. Lomot választotta. Babát kb 10 másik oknál fogva is elvitték, de ez is közrejátszott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!