Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért ennyire elterjedt...

Miért ennyire elterjedt öngyilkossági mód a vonat elé ugrás? Miért ilyen gyakoriak ezek?

Figyelt kérdés

[link]

Heti szinten lehet ilyen hírekről hallani és gondolom nem baleset, hanem öngyilkossági kísérlet.

De marha félelmetes lehet egy többszáz tonnás vonatot várni és eleve nem is értem az ösztön miért nem működik ilyenkor és ugrik el.

Vagy hogy történnek ezek a tragédiák?

Laikusként kérdezem, semmi ilyen célom nincs Isten ments, de pl. még egy kötél is racionálisabbnak tűnik, hiszen ott pillanat alatt megvan míg a vonatra várni kell és idegekkel bírni.

Fura ez nekem.

2022. nov. 11. 23:48
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
80%

Az ha úgy van egyáltalán nem gyors halál. Van akit kórházba szállítanak, vagy még a mentők próbálják a helyszínen ellátni. Ritka ott a gyors halál. Hamarabb roncsol szét a vonat pokoli fájdalmakat élve át. Ha beüt a sokk és az adrenalin, talán nem vészes. De az csak utólag van. Nekem egy rendőr ismerős mondta, hogy látott ilyet, mikor valaki lábát vágta le a vonat. Fájt neki mert fájt, de nem engedték hogy rá nézzen, nyugtatták, hogy minden rendben lesz. Ahogy mesélte a vonat nem vágta le konkrétan a lábát. A vonat kerekei amúgy se kimondottan élesek, azok tompák, csak 2 korong, meg nem tudom hány mázsa vagy tonna lehet benne. Konkrétan teljesen kipalította a lábát és volt ahol bele vágott, a csont átszúrta a bőrt stb. El se tudom képzelni mennyire fájdalmas lehet egy ilyen. Ha nagy sebességgel elcsap hirtelen törik jópár csontod, ha meg bekerülsz alá az se lehet éppen kellemes.

2022. nov. 12. 00:37
 12/30 anonim ***** válasza:
88%
Azért van arra precedens, hogy a vonat elé ugrást tl lehet élni.
2022. nov. 12. 00:37
 13/30 anonim ***** válasza:
84%
pl [link]
2022. nov. 12. 00:41
 14/30 anonim ***** válasza:
98%
Természetesen mindenre megvan az esély. Viszont én sajnos kétszer is voltam már szemtanúja, mire képes egy vonat kellő sebességgel ha telibe talál egy embert. Azt a látványt senkinek nem kívánom.. A túlélés ott szinte kizárt.. Ha nem teljesen találja el a vonat, vagy alacsony sebességgel megy és esetleg alá/mellé kerül, akkor talán van esélye arra, hogy "megússza" roncsolódásokkal.
2022. nov. 12. 01:07
 15/30 Darius- ***** válasza:
40%

5- Ne egy peldabol vond le a kovetkeztetést. Tobbféle embertipus van. Te irtal egy példat, o valoszinuleg nem volt mentalis beteg. Mert a mentalis betegség is oka ongyilkossagnak A véleményem marad, mert ha én ongyilkos akarnék lenni semmiképp nem a vonatot valasztanam, hanem kevésbé fajdalmasat.

8-Van fogalmam milyen mélyponton lenni. Meg tudtam oldani és feljottem alulrol kitartassal, elszantsaggal és nem a fotelben ulve. Megszuntettem a negativ tényezoket.

Amugy minden ember masmilyen, egyénenként kell vizsgalni ki miért lesz ongyilkos és miért ugy.

2022. nov. 12. 01:16
 16/30 anonim ***** válasza:
86%
Ha lettél volna már klinikai depressziós akár egy kis pszichózissal egybekötve akkor már nem tűnne annyira nehéz rossz dolognak a vonat elé ugrás
2022. nov. 12. 01:17
 17/30 anonim ***** válasza:
91%

Sajnos nekem egy barátnőm vetett így véget az életének. Nem volt depressziós, nagyon is józanul, világosan gondolkozó nő volt. Egy olyan váratlan helyzet váltotta ki, amiből nem látott kiutat. Hibásnak érezte magát, pedig nem volt az, és ezt a megoldást választotta. Borzasztó volt.

N

2022. nov. 12. 01:38
 18/30 anonim ***** válasza:
60%

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__8749..

Azért szerencsétlen mozdonyvezetőre is gondolni kéne, itt a 20-as komment....

2022. nov. 12. 01:58
 19/30 anonim ***** válasza:
78%

Uristen kiemelsz egy szélsőséges példát ami 50 évente 1x megtörténik és amire szinte semmi esély nincs

Nem nappal kellene egy lakóházrol leugrani de amúgy ennek semmi köze a témához

2022. nov. 12. 03:09
 20/30 anonim válasza:
98%
Én láttam egyszer brutálisabbat is. Mégpedig távvezetékkel. Otthon tévéztem késő este. Egyszer csak egy nagy csattanást hallottam és elment a villany az egész utcánkban. Kinéztem és a távvezeték póznán lángolt valami. Aztán kijöttek többen, akkor látszódott, hogy az egy ember. A tűzoltók leszették szerencsétlen fickót, már ami maradt belőle. Másnap hallottam, hogy öngyilkos lett. Szándékosan mászott fel az oszlopra (amiről hozzáértők mondták, hogy 220 kv-os) és megfogta a vezetéket. Előtte már az ismerőseinek mondta is, hogy ezt fogja csinálni, de nem vették komolyan. Látásból ismertem is a srácot.
2022. nov. 12. 04:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!