Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, ha nem tudok...

Mit tegyek, ha nem tudok elmenni pszichológushoz?

Figyelt kérdés
Nem tudok eljárni. Egyszerűen nincsen rá időm. Még három éve azt diagnosztizálták, hogy középsúlyos depresszióm van. Azóta elmentem egy-két pszichológiai kezelésre, de egyik sem tartott pár hónapnál tovább. Vagy azért mert elköltöztem vagy azért, mert nem volt jó a pszichológus. Azt hittem idővel elmúlik az egész. Ha továbbtanulok és látom a célokat magam előtt, ha van merre menni és azt csinálom, amit szeretek. De ez nem így lett. Ugyanazokat a hibákat követem el újra és újra. Folyamatos tompaságra van szükségem, palástolásra, fájdalomcsillapításra. Olyan, mintha évek óta őrjöngenék belülről, és már sehogy sem tudom elengedni magam. Sehogy sem tudom kimutatni, elmondani senkinek. Mert, ha elengedem, akkor valami nagyon rossz, valami visszavonhatatlanul rossz fog történni... Vannak barátaim, kapcsolatom, kapcsolataim, amik jók, de mindennek ellenére nem tudok "meggyógyulni" nem elég, semmi sem elég... Halomra lehet olvasni az önsegítő könyveket és a filozófiát. Nem segít. Bár az utóbbiaknak hála, van mostmár egy életigenlésem. De ez is csak félelemből fakad. Azért nem leszek öngyilkos, mert képtelen vagyok nemhinni Istenben. Ha biztosan tudnám, hogy nem vár odaát semmi...

2022. nov. 11. 19:39
 1/4 anonim ***** válasza:
54%
Már miért ne lenne rá időd? Mindenkinek arra van, amire akarja.
2022. nov. 11. 19:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Miért nincs időd magadra? Halomra olvasni a könyveket nem ugyanaz.
2022. nov. 12. 06:35
 3/4 anonim ***** válasza:
77%

Ha valakinek van ideje elmenni a boltba, hogy kajával táplálja a testét, megfőzni, van ideje hajat mosni, letusolni, bekenni, hogy komfortérzése legyen, esetleg, ha nem magának csinálja, akkor hajat festetni, vágatni, sminkelni, szemöldököt szedni, körmöt lereszelni, szőrteleníteni, sportolni, netezni, szóval megannyi külső dolgot véghez vinni, egyszerűen nem értem hogy a belső edzettségére miért nem jut ideje. Még nem fáj eléggé, hogy motivált legyél.

A megúszós verziót választod, amibe nem kell időt fektetni, majd mi itt megmondjuk neked. Nem fogjuk.

2022. nov. 12. 06:42
 4/4 anonim ***** válasza:

Vagy keresni kell időt, vagy csinálni. Más dolgokat lehet mindig az önfejlesztés elé sorolni, csak így nem fognak a problémáid megoldódni.

A könyvek is lehetnek hasznosak, de nem képesek pótolni a szakember személyre szabott visszajelzéseit, amikkel küldő szemlélőként segít a hibáid korrigálásában. A könyvek szükségszerűen egyszerre tömegekhez szolnak, így nem annyira alkalmasak egy-egy ember konkrét problémáinak megoldására. Segíthetnek támpontot találni, alakíthatják a gondolkodásmódot és sokat tudnak így is segíteni. De messze nem olyan hatásosak, mint szakemberrel dolgozni a problémákon.

A covid óta már elég sok pszichológus rendel akar telefonon, Zoom, Skype vagy más online formában is, így az ingázás megspórolható. Mondjuk nem biztos, hogy van olyan hatásos, mint személyesen, de mindenképp hasznosabb a semminél, ha máshogy nem tudod megoldani az időhiány problémát.

2022. nov. 19. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!