Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van már lassan egy éve...

Miért van már lassan egy éve falasirohamom?Hogyan tehetnék ellene?

Figyelt kérdés

Körülbelül egy éve,hogy kissé felfordult az életem.Stresszesebbek a napjaim,sajnos olyan emberek vesznek körül,akik lehuznak

Nincs célom,nem tesz boldoggá semmi és nagyon rosszul alszok, esténként többször is felkelek.Legalabb 8x.

Pisilni,vagy arra ébredek hogy gyötör a farkasehseg,és muszáj valamit ennem.

Általában akkor érzem ezt az érzést,amikor ideges vagyok.Erzem hogy savas a gyomrom,érzem hogy az étel megnyugtatja

Általában hajnal,vagy kora reggel jön ez rám.

Este is már nyugtalan vagyok.

Ilyenkor édességet eszek,és nem bírok leállni.Eleinte éhes vagyok,de utána már csak azért csinálom mert úgy érzem jobban érzem magam tőle.

Persze nem mentálisan,csak a közérzetem jobb.

Régen anorexiás voltam,30kgot fogytam és egy évig benne voltam.

Gyakran kompenzaltam azzal,hogy nem ettem mert tudtam hogy ez az egy,amit irányítani tudok

De most meg pár évre rá atestem a másik végletbe

Úgy,hogy rendszeres edzek és egészségesen étkezek általában

A falasroham 2 hetente egyszer,vagy hetente egyszer jön rám,de akkor rengeteget eszek és borzasztó bűntudat gyötör,hogy a lapos hasam nem lapos,hogy csúnya vagyok,hogy más ezt észre veszi,hogy nem fognak szeretni,fogadni,azt mondják kövér vagyok.

Jelenleg 157cm és 50kg vagyok,de ezt tartom.

Van,hogy egy nagyobb evés után elmegyek biciklizni,egy órát,vagy többet,vagy másnap alig eszek

Tehát mindig kompenzálok,és tisztába vagyok vele hogy ezzel csak rontok a helyzeten,jobban bele eshetnek ebbe a hibába,de muszáj büntetnem magam.

Örömöt nem találok semmiben,nem igazán érti ezt még senki ,és segítséget se tudok kérni szakembertől,nincs rá pénzem

22 éves vagyok.Mit tegyek?

2022. nov. 10. 14:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia.

Régebben én is állandóan ettem, de én nem voltam éhes, csak unalomból csináltam, vagy azért, mert a szüleimnek megkellett felelnem, és nem bírtam a stresszt, és a kajába menekültem. Amit csinálsz, biztos hogy nem egészséges. Ha meg hajlamos vagy a hízásra, előbb utóbb ilyen problémáid lesznek. Nem lehet hogy nem eszel eleget napközben? Én azt tanácsolom, menj dietetikushoz. Tud neked írni étrendet, hogy ne legyél éhes állandóan.

2022. nov. 10. 14:35
 2/3 anonim ***** válasza:
Ja azt elfelejtettem hogy mostanában azért nem eszek annyit mert fogyókúrán vagyok. Hidd el, hogy te is letudod majd tenni az ételt. Sok szerencsét :)
2022. nov. 10. 14:36
 3/3 anonim ***** válasza:

Én is ugyan ebbe vagyok. Szerintem az a baj,hogy nem nagyon van jó ember körülötted akivel átbeszélhetnéd a lelki dolgokat így ez hoz számodra megkönnyebbülést.

Én egy terapeutát javasolnék magamnak is ide az kisebb vagyon így passz de ha tudod a válasz kérlek nekem is írj : )

2022. nov. 10. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!