Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az, hogy mikor...

Miért van az, hogy mikor kicsit jobban elfáradok mentálisan akkor nem tudom visszatartani a mosolygást?

Figyelt kérdés
Évekkel ezelőtt ért egy trauma, azóta teljesen apátiás/depressziós vagyok. Gondolom sok embernek ismerős a jelenség, hogy valami viccesre gondol az utcán, de tudja, hogy nem nevethet, mert hülyének nézik és emiatt megpróbálja elfojtani a mosolygást. Mikor elfáradok fejben akkor állandóan ez van velem, de annyira, hogy nem tudom visszatartani. Egyszerűen megyek az utcán és csak mosolygok. Régen nem volt ilyen gondom. Mitől lehet ez?
2022. nov. 7. 22:51
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez egyszerű: azért, mert a mosolygó gyermek az alapértelmezett, gondolj az egy-kétévesekre, akik még nem értik a szüleik, a felnőttek, a társadalom elvárásait, ami a felettes énünk szerepe a gyermeki és állati ösztönénnel szemben. A felnőtt elfárad, a szerinted társadalmi elvárások gátja leomlik és marad az egészséges mosoly! :)

Az meg a társadalom szegénységi bizonyítéka, ha ciki mosolyogni! :)

Én szoktam is olyat játszani utcán, hogy úgy megyek, hogy mindenki legyen féltékeny arra, hogy milyen jó kedvem van, hogy mosolygok, micsoda önbizalmam van, és tényleg látom a csodálkozó tekinteteket, hogy hát ezzel meg mi történt. Gondolatban még rá is öltöm a nyelvemet az ilyenekre, hogy látjátok: így lenne normális mindenkinek lennie! :)

Szóval mosolyogj mindig, ne csak akkor, ha fáradt vagy! :)

2022. nov. 21. 10:32
 2/3 A kérdező kommentje:
Van abban valami amit mondasz, sőt! KÖSZÖNÖM :D
2022. nov. 21. 17:05
 3/3 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy segíthettem! :)
2022. nov. 21. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!