Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Normális, ha az emberben van...

Normális, ha az emberben van egyfajta nosztalgia a vallásos élet iránt?

Figyelt kérdés

Fiatalabb koromban nagyon szorgalmasan vallásos voltam. Az utóbbi években nem hiszek már semmiben.

Kíváncsiságból elmentem egy istentiszteletre ezen a hétvégén, és bár szép volt meg minden, de belül csak ürességet éreztem.

2022. nov. 7. 16:43
 1/5 anonim ***** válasza:
37%

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..

Még hányszor akarod megosztani velünk, hogy már nem vagy vallásos? Meg most mit válaszoljunk erre? Amit érzel, az a normális.

2022. nov. 7. 16:48
 2/5 anonim ***** válasza:
43%
Nem biztos, hogy konkrétan a vallásos élet iránt van nosztalgiád. Talán inkább egy elképzelt (hitt) rend, szabálykövetés, vélt biztonságérzet az, amire vágysz, miközben azt tapasztalod, hogy ilyen nincs a való életben.
2022. nov. 7. 20:26
 3/5 anonim ***** válasza:
28%
Igen, normalis! A vallas mindig is meghatarozo volt egy ember eleteben. Osszetarto ero egy kozossegben. Mindenki maga dont, hogy fontos-e.
2022. nov. 8. 08:17
 4/5 anonim ***** válasza:

én ezt ébredésnek, józanodásnak látom.

Igen, szép műsort adnak. Magam nem kedvelem az egyházakat, de szeretem általàban a katolikus, vagy más, spirituális érzetet keltő templomokat, megjelenik bennem valamiféle átszellemülés.

2022. nov. 8. 12:51
 5/5 anonim ***** válasza:

Bármi lehet normális, amivel te ki tudsz egyezni és amíg jól érzed magad a bőrödben. Ha ez egy kellemetlen érzés, valaminek a hiánya, akkor érdemes megkeresned, hogy mit is hiányolsz, mi képes betölteni az űrt.

Erre lehetőség van akár sok féle szakmai, vagy szépirodalmi mű olvasásával is, de esélyes, hogy egy személyre szabott terápia egy pszichológussal többet tud segíteni. A szakember tudatosan, célirányos kérdéseket tesz fel, amik révén valószínűleg lényegesen hamarabb megtalálhatod önmagadban a válaszokat.

Külső segítség nélkül sokkal nehezebb a tájékozódás, könnyebb szem elől veszíteni a célt, amit keresel. Nem véletlenül mondják, hogy a fától nem látni az erdőt. A saját problémáid és érzelmi érintettséged sok esetben megakadályozza, hogy a saját helyzeted és problémáid kellő objektivitással tudd szemlélni. Ezért fontos egy külső szemlélő, aki érzelmi érintettség nélkül jobban tud segíteni eligazodni a saját gondolataid és érzéseid között.

2022. nov. 9. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!