Szerintetek kívülről felismerhető, ha valaki bipoláris beteg?
Figyelt kérdés
Elméletileg nekem az van, és akinek elmondom, az nem vesz észre semmit. De az esetek többségében ti ki szoktátok szúrni?2022. nov. 7. 16:11
11/17 anonim válasza:
Rajtam senki nem veszi észre,pedig évek óta bipoláris vagyok. Csak annyit szoktak néha mondani,hogy csendes vagyok. Akkor depis fázisba vagyok. Pörögni annyira nem szoktam,hogy észrevegyék de amugy aki nagyon erős mániás fázisba van azon észrevehető aki ért hozzá.
12/17 anonim válasza:
Hozzááertéssel vehető észre, ha valaki nem tünetmentes. A mániás fázis tűnhet fel.
13/17 anonim válasza:
Igen, észrevehető, de attól függ, hogy melyik fázisban van vki. Mivel nekem már volt depi, kevert, hipomán, mániás, sőt pszichotikus fázis is, ezért én eléggé ki tudom szúrni, ha valaki bipoláris, KIVÉVE ha depis fázisban van, hiszen az olyan, mint az unipoláris depressziónál. Meg sokat voltam pszichiátrián sokat, szóval amiatt is már nagyjából be tudom lőni, hogy valaki esetleg az. Ott meg szoktuk beszélni, hogy kinek mi a diagnózisa.
14/17 anonim válasza:
Nekem még kórház sem vette eszre, hogy pszichotikus vagyok. Én sem tudtam, akkor még téveszmém volt. Nem gondoltam tünetnek a halukat.
A többi tünetem miatt kértem kezelést (halálvagy, depresszió, szorongás, alvasszavar).
15/17 anonim válasza:
Szerintem amit észre lehet venni,az az esetleges furcsa,bizarr viselkedés,de diagnosztizálni így nem lenet...
Én évek óta élek vele,de még soha se mondta nekem azt egy hétköznapi ember,hogy hú,te biztos bipoláris vagy.
16/17 A kérdező kommentje:
Ezzel én is így vagyok. Ha nem okoz gondot a környezetnek az jó. Nem vagyok gyógyszerellenes, de a felesleges gyógyszerezésnek nem vagyok híve, de a túlzott gyógyszerezésnek sem.
2022. nov. 11. 11:12
17/17 Ankhe válasza:
Én sajnos mostanában agresszív lettem. Kaptam másik bogyót, meg persze próbálok uralkodni magamon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!