Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek kívülről felismerh...

Szerintetek kívülről felismerhető, ha valaki bipoláris beteg?

Figyelt kérdés
Elméletileg nekem az van, és akinek elmondom, az nem vesz észre semmit. De az esetek többségében ti ki szoktátok szúrni?

2022. nov. 7. 16:11
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
33%
teljes mértékben hidegen hagy, hogy kinek milyen agybaja van, amíg nekem nem árt vele/idegesít vele.
2022. nov. 7. 16:16
 2/17 anonim ***** válasza:
44%
Nekem volt egy pár hónapja egy "kis" depressziós korszakom a pánikbetegségemből kifolyólag, rohadtul szenvedtem tőle, volt aki észrevette (pl. munkahelyen) és volt aki nem (pl. egyik ismerősöm). Akikkel minden nap találkozol, azok nyilván látják rajtad, ha valami nem stimmel Veled (pl. most már nem mosolyogsz annyit, visszahúzodóbb letél, máshol jár az eszed, mint korábban), de akikkel csak alkalomszerűen találkozól, azoknak szinte fel sem tűnik sokszor semmi.
2022. nov. 7. 16:29
 3/17 anonim ***** válasza:
24%
A mentális betegeket nagyon nagyon nehéz észre venni. Talán az tudná megmondani csak rólad aki a párod és együtt élnél vele.
2022. nov. 7. 21:31
 4/17 anonim ***** válasza:
25%

A mentális betegségeket csak "kívülről" lehet észrevenni.:)))

Egyébként akinék súlyos és kezeletlen, azt egy laikus is látja egyből. De van olyan is, aki kimondottan titkolni igyekszik a problémáját, azon nyilván nehezebb észrevenni, pl. egy enyhe depressziót vagy bipolt, enyhe személyiségzavart könnyű eltitkolni.

2022. nov. 7. 22:06
 5/17 anonim ***** válasza:
52%
Engem most drogosnak neztek a pörgés miatt.
2022. nov. 8. 09:22
 6/17 anonim ***** válasza:
29%
Hogyha kezeletlen, aki ismer, igen - főleg, amikor mániás fázisban pl kést szegezel a torkának - igen, ez sajnos létező dolog a kezeletlen! bipoláris zavar akár idáig is fajulhat.
2022. nov. 8. 09:32
 7/17 anonim ***** válasza:
34%
A bipol 2 nem fajul odáig.
2022. nov. 8. 14:20
 8/17 A kérdező kommentje:
6-os hogy gondolhatsz ilyet rólunk? Gyerekeim sem bántottam sosem.
2022. nov. 8. 15:17
 9/17 anonim ***** válasza:
27%

6-os

Nekem haluk mellett vették el a gyógyszerem regen, mert engem már nem zavart, másnak sem árt. Azóta bipolom is van. Más ok oknál fogva azt sem kezelhették folyamatosan. Megsem voltam agresszív.

Káros, amit csinálsz.

2022. nov. 8. 21:01
 10/17 A kérdező kommentje:
Utolsó én sem vagyok agresszív. Senki nem lát rajtam semmit. Esetleg, ha valami tevékenységet, munkát szeretek, azt lelkesen csinálom, ami a gáncsos emberek kivételével mindenkinek pozitív.
2022. nov. 9. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!