Szorongok a kapcsolatom miatt?20/F
Lehet hogy egy kicsit hosszú írásra fog sikerülni..De röviden összefoglalom
20 éves vagyok, 13-15 éves koromban lettem pánikbeteg, ami egy rövid ideig tartott, inkább a szorongás maradt meg belőle. Ez időszakos leginkább, vannak jó hónapjaim, és vannak rettenetesek..
Furcsa mód, a legelső kis általános iskolai szerelmemmel való szétmenés után(természetesen utólag visszagondolva nyilván nem volt komoly annyi idősen, de a fejemben az volt..) alakult ki ez a betegség..
Utána megjavultam, jött 16 éves koromban egy barátnőm, nálam két évvel idősebb, pár hónapig voltunk együtt.. tönkretett, megcsalt, megbocsájtottam neki mert szerettem, végig úgy voltunk együtt hogy nem bíztam benne, 0-24 azon remegtem hogy éppen mit csinál, és nem tudtam szakítani addig vele, míg nem elhagyott..
Azután megint egy másfél évre visszajött az egész betegségem...
Utána jött az a lány, akivel a mai napig is együtt vagyok, már másfél éve..
Viszont egy 2-3 hónapja megint baromi szarul vagyok...rettenetesen szorongok, konkrétan nyilvánvaló oka nincs, de szerintem az hogy ő van nekem..
Igazából ő nem egy rossz lány, szeretem is, viszont nem bízok benne megint.. volt már hogy hazudott nekem, és emiatt..
Érzem hogy a kiváltó oka jelenleg a szorongásomnak az hogy kapcsolatban vagyok.. viszont ha belegondolok hogy milyen lenne nélküle, akkor az még talán jobban fáj...
Viszont így hogy nem bízom benne, állandóan azon tömegek hogy mit csinál..
És próbáltam már annyiszor erőt venni magamon hogy na akkor most kicsit elengedem magam és nem is gondolok rá, de nem megy..
Már úgy érzem hogy a jelenben sem élek, állandóan csak múltbeli gondolatok vannak a fejemben...
Egyébként a szorongásom tünetei:
Szédülés
Remegés
Szívdobogás érzet
Gombóc érzés a torkomban
Izzadás( büdös)
Egyszerre van melegek és fázok(hőhullám)
Alvászavar
Egy hulla vagyok..
Nem tudom, most szakitsak vele??...
Igazából hiába hogy szeretem, a realitásom nem veszett el, tudom hogy nem ő az igazi, és egyszer úgy is szakitunk, mert már most is van konfliktus bőven..meg nagyon fiatalok vagyunk..
Hosszú szöveg lett, de ha elolvastad köszönöm szépen, és várom a válaszokat hátha valaki volt már hasonló helyzetben..

Szerintem is pszichológushoz kellene fordulnod, ha ennyire súlyosan éled meg ezeket a gondolatokat. A problémád nem ma kezdődött, és kár lenne hagyni, hogy az egész életedet megmérgezze.
Ha úgy érzed, hogy nem ez a lány az igazi, nem bízol meg benne (gondolom arról sem beszéltél vele, hogy ilyen gondolataid vannak és szorongással küzdesz), akkor érdemes átgondolnod, hogy nem ártasz-e többet mindkettőtöknek azzal, ha mindezek ellenére magadra (és rá) erőlteted a kapcsolatot. Csak te tudod eldönteni, hogy nettó rosszabbul jössz-e ki az egészből vele, mintha egyedül töltenél egy kis időt, és lenne esélyed magadra (és a szorongásod megoldására) koncentrálni. De ha meg úgy ítéled meg, hogy megéri, szereted és vele akarsz lenni, akkor előbb-utóbb kénytelenek lesztek leülni és alaposan átrágni a bizalommal kapcsolatos hozzáállásotokat, és jó lenne, ha beszélnél vele a szorongásodról (ha még nem tetted meg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!