Most mégis mihez kezdjek?
Magántanuló vagyok, azt hagyjuk hogy miért s hogyan.
Nincsenek barátaim, 1 sem és nem tudom hol találhatnék. Érzem hogy telik az idő, telnek el az éveim az életemből és minden napom ugyanolyan, egész nap csak itthon vagyok egyedül, nem lesznek szép emlékeim mint másoknak akiknek vannak barátaik és nem egész nap otthon vannak. Annyira aggaszt ez a dolog és már semmihez nincs is kedvem. Mit tegyek? Ez így nagyon rossz.
Az iskolának nem csak a tanítás a funkciója, hanem az is, hogy társaságban, közösségben, emberek között vagy, akikkel kialakulnak különféle emberi kapcsolataid, belekerülsz különféle társasági helyzetekbe, amiket így megtanulsz kezelni, különféle ingerek érnek, amikből jobb esetben tanulsz, rosszabb esetben traumatizálnak, de mindenképp befolyásolják a fejlődésed és valamilyen módon hozzájárulnak a jövőbeli fejlődésedhez.
Ha iskolába nem jársz, akkor mindenképp érdemes helyette valamilyen szabadidős társasági programot és aktivitást keresned. Ebből a szempontból nagyon nem mindegy, hogy miért vagy magán tanuló, mert ugye kérdés, hogy ez az ok milyen módon befolyásolja az egyéb társasági lehetőségeidet.
Próbálj meg a korodnak megfelelő társaságot találni valamilyen érdeklődés, hobbi, sport vagy egyéb dolog mentén. Ha semmi nem érdekel, akkor próbáld meg kiszélesíteni az érdeklődési körödet, hogy találj olyasmiket, ami közös benned másokkal és ami segíthet társaságot találnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!