Melyik fontosabb a mentális egészség vagy a fizikai (a lélek a kettő között van), de jól gondoljátok át kérem szépen???
Szerintem is :DDD
KÖSZÖNÖM
Szerintem a kettő összefügg. Aki mentálisan súlyosan beteg, az előbb-utóbb fizikailag is betegeskedni fog. Pl. a szorongás falási rohamokhoz vezet, ami kóros túlsúlyt eredményez, ami rengeteg további fizikai betegséget ereményez.
Aki fizikailag sérül le jelentősen, az idővel mentálisan is sérülni fog. Pl. súlyosan lesérülsz és egész életedre tolószékbe kényszerülsz. A tudat, hogy soha többé nem fogsz tudni járni, súlyos depresszióhoz vezet, esetleg öngyilkossági hajlamot is eredményezhet.
Persze ez fordítva is igaz. Egy jól sikerült edzés után mentálisan is jobban érzed magad, hiszen boldogság hormon keletkezik. Ha kiegyensúlyozottan étkezel, rendszeresen mozogsz, mentálisabban is kiegyensúlyozottabb leszel. De persze ennek az egészséges, fegyelmezett életmódnak fenntartásához mentális egészség is szükséges egyszer s mind.
Előző vagyok. Tehát a konklúzióm, hogy pl. megkérdezheted, hogy a gerincferdülés vagy a rossz tartás e a rosszabb, de igazából a kettő álltalában kéz a kézben jár.
Szerintem a legfontosabb, hogy az ember harmóniában legyen önmagával. Ez keveseknek adatik meg. Magam sem érzem úgy, hogy harmóniában lennék önmagammal. Manapság ehhez túlságosan is a fizikai dolgokra koncentrálunk. Remek példa erre az, amikor valaki rendszeresen fogyókúrázik de idővel mindig vissza hízik. Fizikailag kezeli a tünetet: ha kiderítené, hogy miért eszik többet, mint amire a szervezetének szüksége van és ezt a problémát megoldaná, az nyújtana csak végeleges megoldást. Azt hiszem korunk az ideiglenes megoldások rabja. Mindent rövid távra csinálunk, de ezzel sokkal többször kell adott problémákat megoldani minek következménye, hogy egyfolytában kapkodunk. Bocsi, kicsit elkanyarodtam a témától.
Szerintem a fizikai és mentális egészség egyformán fontos. Igazából nem szétválaszthatóak egymástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!