Egészségesnek gondoljátok a műszempilla építést?
Elég tudatos vásárlónak, fogyasztónak tartom magam és pontosan emiatt erős a kételyem a szempillaépítésnél használt pillanatragasztó!, cián akrilát és cián kálit tartalma miatt.
Jovo hétre vagyok beiratkozva, kikerdeztem a stylistot es igen, sajnos van benne mindkét cian vegyulet ...viszont! Soros muszempillat használtam regen mikor nem voltam tudatos es annak a gyati ragasztojat is ami gagyi kinai vacak volt, megsem lett sosem bajom. Szegeny stylistot elbizonytalanitottam abban bizom e a szakertelmeben illetve egy cikket is küldött amiben egy "vegyész"állítja nem karos.
Nekem is szoktak lenni ilyen aggodalmaim. Nem csak a műszempilla, hanem a műköröm, lakkok, hajfestés, sminkek kapcsán is. Bár annyi mérgező anyag nem lehet bennük, aminek rögtön megéreznéd a káros hatásait, máskülönben nem használná ezeket annyi ember éveken keresztül, észrevehető károsodás nélkül (gondolj a modellekre). Nekem is volt régen saját magam által felragasztott műszempillám, műkörmöm, körömlakkot, sminket, hajfestéket is elég gyakran használtam, és tudomásom szerint egészséges vagyok. Most már inkább csak ritkán, fontos alkalmakra használok ilyeneket, a hajamat teljes festés helyett enyhén melíroztatom, évente 1-2x befestetem a szempilláimat. Igyekszem minél kevesebb vegyszert juttatni a szervezetembe.
Nem tudom, miért és mennyi ideig szeretnél műszempillát, ha fontos neked, csináltasd meg, próbáld ki - ha nem évekig használod, nem hiszem, hogy nagy bajod lesz belőle.
Illetve en minden nap sminkelek es regen volt hogy ket hetente festettem a hajam... Gyerek elott voltak ezek azota tudatosabb vagyok próbálok lenni
Szamuzni a smimkek kozul is a karosakat es egészségesen enni, viszont ha jobban belegondolok az ember mi nem karos ma mar... Karos a csapvíz karos a fény karos a hus
....
Az első butaságot beszél. Ha műszempillát hallunk, hajlamosak vagyunk egyből a hatalmas legyezőkre gondolni, holott egy 1-2D annyira természetes, hogy avatatlan szem észre sem veszi, hogy az mű.
Károsnak sem mondanám, hiszen a szempillasorunk 1-1,5 hónap alatt teljesen kicserélődik, folyamatosan hullik, nő, cserélődik az egész. Értem, hogy tudatos vásárló vagy de nem kell mindentől rettegni, ennél sokkal károsabb dolgok érik a szervezeted nap mint nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!