Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » OCD-ből sikerült itt valakinek...

OCD-ből sikerült itt valakinek kigyógyulni?

Figyelt kérdés
Hogyan?

2022. nov. 1. 22:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ebből nem lehet kigyógyulni csak mérsékelni/szinten tartani azon a szinten amikor élhető az élet.
2022. nov. 4. 01:07
 2/11 anonim válasza:
Az tuti :( reszese vagyok
2022. nov. 9. 21:29
 3/11 anonim ***** válasza:
Engem is érdekelne
2022. nov. 11. 07:07
 4/11 anonim válasza:
100%

Bocsi, hogy en valaszolok es nem a kerdezo.

Az en tapasztalataimat irom le.

Az egesz eletemet befolyasolja. Mindegy hogy nappal, este, hajnal. Nem mindegy hogy kapcsolom le a villanyt, nem mindeg, mire gondolok amikor bezarom az ajtot vagy lehuzom a wct vagy megnyitom a tusolot, vagy epp ha vmit leteszek az asztalra. Addig kell ujra csinalnom ezeket amig nem gondolok vmi jobbra.

Nekem az a kenyszeres gondolatom van, hogy meghal vmelyik csaladtagom. Amig erre gondolok amikor a fent emlitett cselekveseket csinalom akkor addig kell ujra csinalnom amig nem gondolok pozitivabb dologra a csaladtagjaimmal kapcsolatban. Igen, ha kell 5 percig fel-le kapcsolgatom a villanyt akar ejszaka is ha pl mosdoba jovok.

Probaltam egyszer nem csinalni ezt a ritualet. De akkor szorongtam. H miattam lesz baja vkinek. Es inkabb megcsinaltam :(

2022. nov. 11. 14:55
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem OCD-vel kezdődtek a pszichés problémáim 17 éves koromban, de fél év után valahogy (teljesen maguktól) elmúltak a rossz gondolatok. Aztán 23 éves koromban ugyanez volt, azzal a különbséggel, hogy akkor már elmondtam a szüleimnek meg a teljesen frissen megismert páromnak és akkor is elmúltak.

Azóta nagyon komoly mentális problémáim lettek, de szerencsére az OCD nagyon enyhén van csak meg. Tudom, hogy óriási szenvedést okoz. Tegnap láttam egy rövid videót a fb-on, egy OCD-s 33 éves férfi beszélt az OCD-jéről. Terápiával és gyógyszerrel lett jobban.

2022. nov. 11. 15:44
 6/11 anonim ***** válasza:
3as vagyok nekem most egy ideje jobb (már nem állandóan van) egy jó váltás miatt, de rendszeresen vannak durvább többnapos rohamaim,pl most és ilyenkor konkrétan alig tudok valami értelmeset csinálni, iszonyú szenvedéssel jár. Ha valami kicsit triggereli, már előjön, és akárhogy igyekszem, nem tudok minden váratlan helyzetet elkerülni, ami előhozza. Jó lenne valami jó terapeuta de persze nagyon sokba kerül már, meg várni is kell rájuk.
2022. nov. 11. 16:16
 7/11 anonim válasza:

#5, #6

Nektek konkretan milyen tuneteitek vannak/ voltak? Miket "kellett" csinalnotok/gondolnotok?

2022. nov. 11. 16:29
 8/11 anonim ***** válasza:
6os vagyok nem akarom nagyon részletesen leírni, nekem mindent ellenőriznem kell. A legkülönbözőbb dolgokat. És rettegek hogy valami az én hibámból megy félre és mindenféle scenario megy a fejemben hogy mi hogy mehet félre. Ha félremegy valami akkor meg a következményeket nagyítom föl, hogy ezzel mit okoztam vagy mit fogok okozni.
2022. nov. 11. 16:39
 9/11 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok, nekem sem egyszerü leírni, de mondjuk azt, hogy a 17 éves kori az agresszióval kapcsolatos volt. A 23 éves korit nem írom le, az nagyon durva volt. Illetve a tegnapi fb-os videóban a fiatal férfi annyit mondott, hogy szexuális jellegűek voltak a gondolatai.
2022. nov. 11. 16:52
 10/11 anonim ***** válasza:
Ez egy anonim oldal. Miért nem írjátok le? Számomra és a kérdező számára így értelmezhetetlen a válasz és üres billentyűpötyködés. És nem segít senkin.
2022. nov. 11. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!