Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek tényleg többféle...

Szerintetek tényleg többféle személyiségzavar van?

Figyelt kérdés
Mert valahogy én úgy képzelem, hogy csak borderline van.

2022. okt. 31. 19:46
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Francba (kényszeres javítás).

Szóval a 18-as a 17-esre válasz.

:)

2022. nov. 1. 14:33
 22/23 A kérdező kommentje:

20

Hát először kezdődött egy gyógyszer kiváltotta hipomániával. Klasszikus dolgok, alig aludtam, iszonyúan felhangolt voltam, éjfélig ültem a konyhában és 2 doboz cigit elfüstöltem pár óra leforgása alatt, rengeteget beszéltem, szó szerint gyakorlatilag futkostam fel-alá, jól éreztem magam, nagyon irritált voltam, sokat veszekedtem, stb.

Erről a pörgésről gyógyszerrel leszedtek. Pár hónap múlva kaptam meg a bipoláris diagnózist. Azt nem nagyon hittem el. Nem is foglalkoztam vele. Aztán egy párkapcsolatban az első pár hónap után kiderült, hogy ez nem fog működni, de nem szakítottunk. Akkor jött egy nagyon súlyos depi, ágyban fetrengés + piálás. Ezt követően rehab, azóta nem iszom.

Két évvel ezelőtt a folyamatos depit követte a szakítás, rá pár napra pszichózis. Azóta ősztől tavaszig depi, tavasztól őszig pörgés. Depiben ágyban fekvés, pörgésnél amiket a hipomániánál írtam, vidám, jó hangulat, tetterő, hegyeket mozgatok meg, ide-oda rohangálok, kontrollálatlanul sokat beszélek (bár nem akarok), stb. stb.

2022. nov. 1. 14:43
 23/23 anonim ***** válasza:

15-ös.

Orvos/terap is tudja, hogy amiket írtam, hogy nem jellemzők, azok tenyleg nem.

Mondta is, hogy jó, h nem hasitok mert sokkal nehezebb lenne. Töredezett lenne az élmény.

C-PTSD és border is diagnózisom.

De ő a C-PTSD-t említi gyakrabban. Üzemorvosi szakvelemenybe is csak azt írta. Bordert nem.

2022. nov. 1. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!