Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek miben nyilvánul...

Szerintetek miben nyilvánul meg, ha egy bipoláris betegnél nagyobb problémák vannak?

Figyelt kérdés

2017- ben volt egy olyan esetem szakítás után, hogy gyógyszerre ittam. Akkor bevitt a mentő. Előtte, és utána sem voltak hasonló szituációk. Amikor történt ez a probléma, akkor olyan helyzetben is voltam. A munkahelyi környezet is elég stresszes volt. Egyszeri alkalom volt ez a szitu. Azóta változott sok minden, és próbálom kiharcolni, hogy vegyék el teljesen a gyógyszerem. A mostani orvosom az nem zárkózik el tőle. Azért váltottam le az előzőt, mert az elfogultan ragaszkodott hozzá. Majd,be kell fedküdnöm a kórházba tavasszal, amennyiben szeretnék. Azért döntöttem így, mert nem látom értelmét a gyógyszerszedésnek, és sokszor olyan indokokkal magyarázzák a szedését, ami nem objektív, és a gondnokom szerint is ilyen alapon bárkivel lehetne szedetni. Az egyik teszt azt írja:,,Bipoláris tüneteket nem erősíti meg a vizsgálat." Másik példa: 39 évesen visszaköltöztem anyukámékhoz az egyik gyermekemmel. Itthon arra lettem figyelmes, hogy anyukámék szoktak alkoholt fogyasztani. Amikor van az egyikben valamennyi, akkor olyan véleményt alkotnak rólam, aminek semmi értelme, és nem egyezik semennyire sem az embertársaim, főnökeim, rokonaim kritikáival. Az én esetemben egy kötöszködési formának érzem ezt a gyógyszerezést, mert ismerek agresszívabb, összeférbetetlenebb egyéneket, akikkel nem szedetnek(főnököm szerint). Egy esélyt azért adnék magamnak.

Miben nyilvánul meg, ha valaki bipoláris? Mi számít magasabb kockázatvállalásnak? Mi számít túlzott pörgésnek? Miért baj, ha túl kreatív valaki?

2022. okt. 31. 11:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
45%
G9ndnokság alá enyhébb betegséggel enkit nem helyeznek.
2022. nov. 6. 23:04
 12/17 A kérdező kommentje:
Akkor te nem értesz hozzá. Olyan embereket is adhatnak gondnokot, akiknek alig van egészségügyi baja, ha olyan az élethelyzete, nincs hozzátartozója, és/vagy államigondozott valaki. Valamint biztonságot ad az érintetnek. Ez megmaradhat gyógyszer, pszihiáter nélkül is. De erőltetni nem szokták ilyen esetben. Nem, nem értesz hozzá, és nem ismered a körülményeket. Összekevered a kizáró gondnoksággal, akik nem dönthetnek semmiben.
2022. nov. 7. 07:19
 13/17 A kérdező kommentje:
Sajnos nem kaptam választ a kérdésemre. Miről lehet felismerni, ha valaki bipoláris beteg?
2022. nov. 7. 16:08
 14/17 anonim ***** válasza:
41%
Arról, hogy elmész az orvoshoz, aki diagnosztizál.Nem lehet ezt így otthon eldönteni...
2022. nov. 7. 17:22
 15/17 anonim ***** válasza:
69%
Orvos tudja megallapítanim
2022. nov. 7. 18:39
 16/17 anonim ***** válasza:
91%

"Miben nyilvánul meg, ha valaki bipoláris? Mi számít magasabb kockázatvállalásnak? Mi számít túlzott pörgésnek? Miért baj, ha túl kreatív valaki?"

Csak elolvastál vmit arról, hogy mi a bipoláris zavar...

Tessék, pl. itt a wiki: [link]

2022. nov. 7. 18:42
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
Mit értesz nagyobb probléma alatt?
2022. nov. 8. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!