Szed valaki valproátot (bipoláris zavarra)?
Az lenne a kérdésem, hogy neked szoktak szintet mérni? Mert most volt egy elég durva hasmenéses megbetegedésem (a korábbi felsőlégúti 2 hetes betegséget követően) és előbányásztam a betegtájékoztatót és elég durva dolgokat írtak azzal kapcsolatban, hogy ha hányinger, hányás (ezek nekem nem voltak) ill. gyengeség, gyomortáji fájdalom (ezek voltak) jelentkezik, akkor azonnal orvoshoz kell fordulni. És hogy tönkreteheti a májat ill. a hasnyálmirigyet.
Nem beszélve arról, hogy a lítiumról váltottunk valproátra, a lítium hazavágta a pajzsmirigyem, és a valproát szintén rosszul hathat a pajzsmirigyre...
A hajhullásról már nem is beszélek.
3
Köszi szépen.
Hát nekem eleve nagyon kevés hajam van és még az is hullik... Sz.r ügy. (Semmilyen vitaminkészítményt nem tudok szedni, kiütéseim lesznek tőlük.)
Igen, holnap megyek a pszichiáterhez és kérek tőle tanácsot, hogy kell-e szintet nézetni, milyen gyakran, stb. Meg a háziorvostól akkor kérek beutalót vérvételre (amúgy is kell mennem a pajzsmirigy miatt).
A lítiumnál pl. úgy van (ezt utólag tudtam meg), hogy ha beteg vagy, akkor csökkenteni kell az adagot. Lehet, hogy nekem is a betegség miatt most több lett a valproát a véremben és amiatt volt a hasfájás. Én 1000 mg-ot szedek naponta amúgy.
Köszi még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!