Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy lehet, hogy az első...

Hogy lehet, hogy az első pszichiáter akihez elmentem, nem vette észre a problémáimat?

Figyelt kérdés
2011-ben mentem először pszichiáterhez, akkor még csak szorongásos zavarral, és egy hangulatjavítót írt fel. Ahogy, telt az idő egyre több tünet jelentkezett, és szkizofréniát diagnosztizáltak. Szedek is gyógyszereket. Hogyhogy ezt az első orvosom nem vette észre? Vagy a szkizofrénia tünetei akkor még nem jelentek meg?
2022. okt. 31. 09:48
 1/7 anonim ***** válasza:
lehet, hogy nem mondtál el neki minden tünetet elég részletesen...
2022. okt. 31. 10:56
 2/7 anonim ***** válasza:
50%
Mennyire vagy biztos abban, hogy most megfelelő a diagnózis.
2022. okt. 31. 11:07
 3/7 anonim ***** válasza:

ez sztk alapon volt?

ott kb. 15 perc egy vizsgálat, kérdez párat aztán felír valamit.

a skizofréniát nehezebb diagnosztizálni azért.

de készüljenek el a tesztek, ha eddig még nem és legalább egy órás beszélgetés egy pszichiáterrel és pontosabbat fognak tudni mondani.

2022. okt. 31. 15:18
 4/7 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy 2011-ben még nem alakult ki a szkizofréniád, hanem az u.n. prodromális szakaszban voltál. Ekkor még nem jelentkeznek a szkizofrénia jellegzetes, u.n. pozitív tünetei, ezért nem is igazán lehet diagnosztizálni.

L. pl. a szizofréniáról szóló bekezdést a következő linken: [link]

2022. okt. 31. 16:42
 5/7 anonim ***** válasza:
Lehet a mostani diagnózisod us téves. Vagy akkor még nem volt.
2022. okt. 31. 20:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Pont most gondoltam végig. 35 éves koromban mondták először, hogy borderline szem.zavarom van és 44 éves koromban kaptam meg mellé a bipoláris diagnózist. Azt, hogy tényleg van mindkettő, mostanában kezdem érezni. (50 éves vagyok...)
2022. okt. 31. 20:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Kórházi kezelés alatt diagnosztizáltak tehát azért tartom mérvadónak. Készültek tesztek is
2022. okt. 31. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!