Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Elvileg mindenkinek van egy...

Elvileg mindenkinek van egy ilyen belső hangja, nekem miért nincs?

Figyelt kérdés
Én csak szimplán gondolkozni tudok semmi extra+hangok nincsenek a fejemben.
2022. okt. 29. 16:14
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem sincs semmi hang a fejembe. Nincsenek megérzéseim sem.
2022. okt. 29. 16:21
 2/10 Zcom09 ***** válasza:

Van egy állapot az aphantasia, aminek hasonlók a tünetei. Akiknél megállapították olyanokról számoltak be, hogy nincs belső monológjuk, nem tudnak vizuális képeket alkotni. Maga az állapotot nem rég, 2015-ben írták le élősszőr, szóval még nagyon fiatal minden információ ami elérhető róla. Szinte semmit nem tudunk hogy miért alakul ki, csak kmözelítőleg tudjuk hogy milyen gyakori (egy idei kutatás szerint az emberek 0,8-3,9% van jelen valamilyen szinten) stb.

Ha tobb minden érdekel a wikipédia cikkében linkelnek hozzá kutatásokat: [link]

2022. okt. 29. 16:21
 3/10 anonim ***** válasza:

Dehogyis mindenkinek, honnan szedted ezt a hülyeséget? A valóságban két csoport van, akik narrálják egy belső hanggal az életüket a fejükben, meg akik nem. Meg a kettő között mindenféle átmenet.

Én sem narrálom folyamatosan az életemet belső hanggal, csak például most, amikor ezt a szöveget begépelem.

Én például képes vagyok elvont fogalmakban, vizuálisan (síkban és térben is) és belső hanggal is gondolkodni, ezeket mind a megfelelő helyzetekben. De nem szól folyamatosan egy narrátor a fejemben.

Cikk: [link]

2022. okt. 29. 16:24
 4/10 A kérdező kommentje:
Persze nyilván ha olvasol érted a szöveget, de az te vagy nem egy ilyen kis+hang.
2022. okt. 29. 16:30
 5/10 anonim ***** válasza:
Nagyon érdekes. A nyelvtanulás neked hogy megy/ment? Én csak magyarul bírok gondolkodni, mindent ide/innen fordítok, nekem ez eléggé akadály.
2022. okt. 29. 16:45
 6/10 anonim ***** válasza:
A most divatos MBTI teszten a második betűd S lenne (megfigyelő), nem pedig N (intuitív). Sok ilyen ember van, nincs ezzel semmi gond. :) Vannak előnyei és hátrányai is.
2022. okt. 29. 16:48
 7/10 A kérdező kommentje:
5. Hát mivel általánosba a portás helyettesítette a nyelvtanárt, középsuliba meg a nemi életéről beszélt így nem sok minden nyelvtudásom van.
2022. okt. 29. 17:14
 8/10 anonim ***** válasza:
23%
Akinek nemcsak gondolatai vannak, hanem hanghallása,az beteg. Általában erős gyógyszerrel kell kezelni.
2022. okt. 29. 19:02
 9/10 anonim ***** válasza:
Most lehet én vagyok hülye, de ezt te nem érted félre? Az a "kis hang" az nem egy idegen dolog, legalábbis nekem olyan hogy mondjuk olvasok és olyan mintha én hangosan felolvasnám, de nem hallom kívülről, ső igazából egyáltalán nem is hallom, csak elképzelem ahogy hallom. Lehet én vagyok lemaradva de a kis hang senkinek sem idegen, (kivéve annak aki hallucinal) hanem az mindenkinek saját maga.
2022. okt. 29. 23:38
 10/10 anonim ***** válasza:
Én a hallucinált hangra mondtam, hogy nem normális.
2022. okt. 30. 03:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!