Elvileg mindenkinek van egy ilyen belső hangja, nekem miért nincs?
Van egy állapot az aphantasia, aminek hasonlók a tünetei. Akiknél megállapították olyanokról számoltak be, hogy nincs belső monológjuk, nem tudnak vizuális képeket alkotni. Maga az állapotot nem rég, 2015-ben írták le élősszőr, szóval még nagyon fiatal minden információ ami elérhető róla. Szinte semmit nem tudunk hogy miért alakul ki, csak kmözelítőleg tudjuk hogy milyen gyakori (egy idei kutatás szerint az emberek 0,8-3,9% van jelen valamilyen szinten) stb.
Ha tobb minden érdekel a wikipédia cikkében linkelnek hozzá kutatásokat: [link]
Dehogyis mindenkinek, honnan szedted ezt a hülyeséget? A valóságban két csoport van, akik narrálják egy belső hanggal az életüket a fejükben, meg akik nem. Meg a kettő között mindenféle átmenet.
Én sem narrálom folyamatosan az életemet belső hanggal, csak például most, amikor ezt a szöveget begépelem.
Én például képes vagyok elvont fogalmakban, vizuálisan (síkban és térben is) és belső hanggal is gondolkodni, ezeket mind a megfelelő helyzetekben. De nem szól folyamatosan egy narrátor a fejemben.
Cikk: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!