Ez depresszió lenne, vagy minek lehet a tünete?
Pár évvel ezelőtt történt egy krízishelyzet. Akkor hideg volt nagyon, nem volt pénzünk, minden becsődölt és én leblokkoltam. Ültem és néztem ki a fejemből, halál nyugodt voltam és nem éreztem semmit a hideg szobában. Olyan volt akkor mintha eltört volna bennem valami. Nem jön vissza az előtti énem és nem tudom, hogy miért.
Próbálok harcolni a tétlenség ellen, de nem mindig megy.
Mi ez a tétlenség bennem? Amikor az ember csak ül és várja a végzetét. Depresszió?
Ez attól függ én ugyan ez vagyok. Órákig tudok hétvégén csak feküdni az ágyban, vagy ülni egy széken anélkül, hogy csinálnék valamit. Azóta igazából már az embereket is meggyűlöltem. Keserű vagyok és érzelemmentes. Azt nem tudom, hogy depressziós vagyok e vagy sem. Tudok úgy sírni, hogy közben bármikor abba tudom hagyni. Úgymond irányítom az érzéseimet, mint az az értelmet szuperhős, akit senki sem ismer xD. Nem tudom milyen tünetei vannak. Nem akarok egyáltalán öngyilkos lenni. Vannak terveim a jövőre nézve.
Hogy legyőzd ezt fontos, hogy ésszerűen gondolkozz és ne hagyd, hogy elragadjanak az érzéseid. Persze ne fojtsd el őket, mert az nem tesz jót. Kezd el az érzéseidet kiírni magadból, az szokott segíteni általában. Vezess egy naplót, amibe minden hétvégén leírod, hogy mi történt a héten. (nekem ez nem használ, mert sose történik velem semmi egész héten) Keress egy hobbit magadnak, tűzz ki egy célt, amit el akarsz érni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!