Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Súlyos depressziónak tünete...

Súlyos depressziónak tünete lehet a nyugtalan láb szindróma?

Figyelt kérdés
Azt olvastam hogy "pszichiátriai betegségek esetén is jelentkezhet"

2022. márc. 6. 01:10
 1/2 anonim válasza:
100%

Nem. Csak találgatnak, hogy mi okozza. Nekem terhesség alatt jött ki, de nagyon durván. Állítólag dopamin-felszívódási zavar lehet ilyenkor.

Vagy keringési. Ha oldalt fekszem,akkor mindig az a lábam lesz "nyugtalan", ami felül van. Ha átfordulok a másik oldalamra és ráfekszem a rosszabbik lábamra, akkor a "nyugtalanság" átmegy egyikből a másikba.

A harmadik terhességemnél volt enyhe depresszióm, de akkor nem jött ki ez a szindróma.

Egyébként volt olyan időszak, amikor hidegvizes törölközőbe csavart lábbal tudtam csak elaludni.

Úgy vettem észre, hogy nem lelki dolgok hatnak rá, hanem fizikaiak. Pl., ha meleg zokniban vagyok egész nap, biztos, hogy rosszabb az este. Ha zokni nékül, és hagyom, hogy kicsit fázzon, akkor jobban el tudok aludni.

Segít még, ha nem ülök le filmet nézni lefekvés előtt, hanem sétálok inkább, és csak akkor fekszek le, ha tudom, hogy hamar el is alszom.

2022. márc. 6. 17:40
 2/2 A kérdező kommentje:
Nekem is pontosan ugyanígy van, hogy mindig a felső lábam a nyugtalan.
2022. márc. 6. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!