A depresszió tünete lehet, hogy úgy érzem, nem tudom ki vagyok valójában?
Figyelt kérdés
Körülbelül 1 éve diagnosztizáltak depresszióval. Az utóbbi időben újra előjöttek a depresszióm tünetei, mint a folyamatos fáradtság, motivációhiány, üresség érzése és velük együtt az az érzés is, hogy nem tudom ki vagyok valójában.
Tapasztalt valaki hasonlót? A depresszióm okozhatja ezt az érzést vagy valami más állhat a hátterében? Tudok valamit tenni ellene?
2022. szept. 21. 20:45
2/5 anonim válasza:
Nekem szemelyisegzavar mellett szorongasos zavarral van ez. De nalam kb. valtakozik a magamrol alkotott kepem is.
Nem meglepo ha depivel te is kuszkodsz hasonloval, hogyan tudnad hogy ki vagy, amikor a betegseged nem hagy teljes eletet elni?
3/5 Balogh Zsozsó válasza:
Nekem csak olyan volt suorongásnál, mintha néha kivülröl élném meg a dolgokat, de azért tudtam ki vagyok.
4/5 A kérdező kommentje:
Mostanában egyre gyakrabban veszem magamon észre, hogy elkezdek azon agyalni ki vagyok valójában, és mindig oda jutok ki, hogy nem tudom. Főleg stresszes helyzetekben jelentkezik ez, és gyakran nem direkt gondolkodom ezen, hanem csak "rajta kapom" magam.
2022. szept. 22. 11:51
5/5 anonim válasza:
Alexithymia.
Bizonyára elsődlegesen szorongással kezeled az emberi kapcsolatokat. Komolyabb probléma is lehet a háttérben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!