Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Antipszichotikumot (olanzapint...

Antipszichotikumot (olanzapint) kaptam amitől állandóan ennék. Mit lehet ezzel kezdeni? Hogy lehet megállni az evést? Aki tapasztalt ilyet segítene?

Figyelt kérdés

2022. okt. 21. 19:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

10

Márpedig az antipszichotikumokat erős nyugtatóként találták fel-fejlesztették ki-használták és használják.

Bipol vagy? Mert az orvosok szerint bizonyos mennyiség felett (több száz mg kvetiapin) hangulatstabilizálóként IS működik, hát én ezt még nem vettem észre.

"Antipsychotics are most frequently used for the following conditions:

Schizophrenia[2]

...

Bipolar disorder (acute mania and mixed episodes) may be treated with either typical or atypical antipsychotics, although atypical antipsychotics are usually preferred because they tend to have more favourable adverse effect profiles[14] and, according to a recent meta-analysis, they tend to have a lower liability for causing conversion from mania to depression.[15]

Psychotic depression. In this indication it is a common practice for the psychiatrist to prescribe a combination of an atypical antipsychotic and an antidepressant as this practice is best supported by the evidence.[16]

Treatment resistant depression as an adjunct to standard antidepressant therapy.[16]"

[link]

"Az antipszichotikumokat leggyakrabban a következő állapotokban alkalmazzák:

Szkizofrénia[2]

...

A bipoláris zavar (akut mánia és vegyes epizódok) tipikus vagy atipikus antipszichotikumokkal kezelhető, bár az atipikus antipszichotikumokat általában előnyben részesítik, mivel általában kedvezőbb a mellékhatásprofiljuk[14], és egy nemrégiben készült metaanalízis szerint általában kisebb a mániából depresszióba való átmenetet okozó hajlamuk[15].

Pszichotikus depresszió. Ebben az indikációban általános gyakorlat, hogy a pszichiáter egy atipikus antipszichotikum és egy antidepresszáns kombinációját írja fel, mivel ezt a gyakorlatot támasztják alá a legjobban a bizonyítékok[16].

Kezelésre rezisztens depresszió a standard antidepresszáns terápia kiegészítéseként[16]."

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

2022. okt. 23. 07:13
 12/20 anonim ***** válasza:

Nem vagyok bipol.

Sima depresszióm van. Antidepik magukban nem hatnak jól nekem. Sertralin mellé kapom. Tudtommal ez az egyetlen antidepi, ami unipoláris depresszióra is adható.

2022. okt. 23. 07:59
 13/20 anonim ***** válasza:

Nem minden antipszichotikum szedál. Aripiprazol és a Reagilq még fokozhatja is a szorongast, feszültséget. Ez gyakori mellékhatásuk.

Mániára és skizofréniára ezek is ugyanúgy hatásosak. Sokaknak jót tesz a szedáció, főleg akut fázisban.

Nem a szedáció miatt múlik el a halu, és a pörgés.

Nekem is gondom van a szedációval. Nem tudok terápiás legkisebb adagot sem szedni. Túl sok alvást igenylek. Még nagyobbal látszik, h be vagyok állva, úgy megyek, mint aki részeg, elesek.

2022. okt. 23. 08:13
 14/20 anonim ***** válasza:

Előző

Erős nyugtató hatású gyógyszer (nyugtató és antipszichotikum is) kiboruláskor gyengiti az önkontrollom.

Részegekhez hasonlóan kevésbé tudok/akarok megfelelni a társadalmi normáknak.

2022. okt. 23. 08:23
 15/20 anonim ***** válasza:

12

"Tudtommal ez az egyetlen antidepi, ami unipoláris depresszióra is adható."

Tessék??!! Az összes antidepi unipoláris depire van...

2022. okt. 23. 09:50
 16/20 anonim ***** válasza:

13

"Nem minden antipszichotikum szedál. Aripiprazol és a Reagila még fokozhatja is a szorongast, feszültséget. Ez gyakori mellékhatásuk."

Jó, ez igaz.

2022. okt. 23. 09:51
 17/20 anonim ***** válasza:
Nekem ezek a nem szedálók azért nem jók, mert nagyon zavaró mellekhatasuk van.
2022. okt. 23. 14:10
 18/20 anonim ***** válasza:

17

Nulla libidó?

2022. okt. 23. 16:02
 19/20 anonim ***** válasza:

12-es

Elírtam. Tudtommal az egyetlen antipszichó a Ketilept, ami depresszióra magában és antidepi mellé is adható.

antidepit írtam véletlenül antipszichó helyett.

2022. okt. 23. 18:26
 20/20 anonim ***** válasza:

17.

Libidó gondom nincs.

A 2 nem szedáló antipszichó akatíziat okoz. Ezért nem jók nekem.

2022. okt. 23. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!