Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintem ez bordeline személy...

Szerintem ez bordeline személyiségzavarra jellemző? érdekelne a ti véleményetek is!

Figyelt kérdés

Szóval a poszt nevében az én személyiségem szerepel.

Hogy is kezdjem...

Egyszerűen folyamatosan mindenkitől azt érzem hogy utálnak még az legkisseb reakcióját is képes vagyok leolvasni amire automatikusan reagálok.

Pl. Elég ha a boltban nem köszön vissza a kasszás vagy nincs semmilyen arckifejezése már egyből bekapcsol nálam ilyrnkor az a funkció hogy ő is biztosan gyűlöl, erre viszont ilyenkor tudatosan gondolok.Vagy folyton azt érzem hogy mindenki csak visszautasít mikor nem kapok figydlmet folyton azt érzem az emberek közt hogy mindegyik csak visszautasítana vagy utálnak.Különösen az velem egyidőseknél vagy fiatalabbaknál érzem ezt és a nőktől gyakrabban.Persze van nekem egy szociális szorongásom is ami-t nem tudom mitől alakulhatot ki nálam, lehetséges ez is az egyik oka, sajnos mindig mikor valakinek megkell fogalmaznom bármilyen formában az problémám mindig leblokkolok és nem jut az eszembe amit elakartam mondani ezért is írom le ezt ide hogy hátha jobban az eszembe jut.Sajnos ez napi szinten lerombolja minden bizalmam ezért is lehet hogy mikor rutinosaban kapok szociális ingereket annál inkább szorongok.

2022. okt. 20. 20:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
54%

Na várj, ha még közoktatásban tanulsz és nem töltötted a 18. életévedet, akkor alapból nem diagnosztizálhatnak semmilyen személyiségzavarral!

A szorongást kellene kezelned elsősorban, ha ez diszfunkcionál, nem a diagnózisokat aggatni magadra elsősorban. A nagymértékű szorongás tud h*lyét csinálni az emberből, bár én így egy egyetemet is el tudtam végezni, pedig koncentrációmat durván szétcseszte, meg emberek között is tudok lenni, barátkozni, személyiségzavar, meg generalizált szorongás ide vagy oda. Mondjuk nekem nincs szocfóbom, talán szociális szorongásom van valamennyire, de ez a legkisebb problémám az egész életemben.

Hiába vágysz xy diagnózisra, az kellene, hogy arra koncentrálj, hogy minél jobban legyél, és a szorongást kezeld. Nekem úgy jött le az írásodbó, hogy ez okozza neked a legnagyobb frusztrációt.

Kötődni egyébként mennyire tudsz másokhoz, mennyire tudsz bennük megbízni? Dührohamaid, dühkezelési, érzelemkezelési problémáid vannak? Úgy értem, hogy történik valami egy társas szituban és ott kap el az ideg, kifordulsz magadból és/vagy napokig, hetekig frusztrál egy konfliktus valakivel hiába értelmetlen hosszú ideig frusztrálódni rajta.

*oLYanokat

boccs, kiszúrta nagyon a szemem

2022. okt. 21. 19:31
 12/20 A kérdező kommentje:

Először is egy elég primitiv válaszom lenne arra hogy én nem tudtam hogy az szociális fóbia és szorongás nem ugyan az habár így a nevükről eléggé külömbözően hangzanak, de én úgy olvastam hogy a kettő ugyanaz, mindegy.

Lezsögezném 17 éves vagyok 4. hónapja.Ez miatt is van bennem egy nagymértékő "kpauzárási pánik" amiért nem éltem ki magam és ezen egyre inkább képttelen vagyok változtatni ez miatt depressziósnak is érzem magam, ezzel kapcsolatban már voltak öngyilkossági kisérleteim fiatalabban, csakhogy nemjöttek össze.

A második ok amiért nincs kedvem élni hogy az szorongásom legátol abban hogy kitudjam hozni magamból a maximumot és legalább a sikerreltudnám kompenzálni az nyomorultságot.

Igen vannak kötődési félelmeim, viszont egyre inkább csak arra vágyom hogy tudjak kötődni valakihez, de mikor rá kerül a sor egyszerűen agyilag annyira leblokkolok hogy elveszijtem azt a képességet amiel kitunám fejezni az érzéseim, szeretetem.

Általában dühkitöréseim gyakran vannnak viszont egyenlőrre csak itthon tudtam "kifújni a gőzt magamból", de ahoz képest ez sokkal durvább mint ahogy azt elképzelnéd, szóval simán benne van a pakliban hogy ez már súlyosabb eset egyszerűen török zúzok, olyanokat mondok az szüleimre amiket egy normális ember még a fejébe se venne, szóval teljesen tönkre vagyok.

2022. okt. 21. 19:49
 13/20 A kérdező kommentje:

Sajnos ez a "leblokkolt üzemmód" még akkor s jelen van mikor pl. írásban vagy bármilyem módon kell kifejezni saját magam érthetően.

Viszont magamban fejben érthetően képes vagyok megértettni magammal az dolgokat.

2022. okt. 21. 19:52
 14/20 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem hogy sokszor tör rám egy kontrollálhatatlan nevetési roham, viszont ez csak akkor van jelen mikor emberek közt vagyok és bármilyen kis dolog történik ami normálisan észre se veszek engem ilyenkor elkap szinte a sírva röhögés és ez nagyon kellemetln mivel nagyon nehéz ezt viszatartani és nagyon kellemetlenül érzem magam hogy szó szerint hülyének mutatom magam és hogy egy magamvló idiótára néznek fel a tanáraim.
2022. okt. 21. 19:55
 15/20 anonim ***** válasza:
Ezeket meg kellene beszélned a pszichológusoddal, meg hogy te miként érzed magadat, meg hogy nem értesz egyet a diaggal, stb.
2022. okt. 21. 21:43
 16/20 A kérdező kommentje:

Folyamatosan csak egyre inkább azt érzem hogy mindenhonnan "kiközösítenek és elkülönitenek" legyen szó bármiben, nekem így nincs vágyam egy életetet leélni, ezt csak úgy tudnám kompenzálni ha racionális szempontból legalább egy olyan zseni lehetnék mint Elon Musk vagy Einstein volt, csakhogy ahoz IQ-ra is szükség van ami nekem nincs és soha nem is lesz és így képtelen vagyok élni.

Ha egyátalán nem törlik az kérdést úgy is tök fölösleges megfogalmaznom a problémám ha ezen az isten se segíthet és másoknak is csak az életét keseritem.

Engem nem zavar már semmi, tipikusan ez az én ördögi köröm amit csak számomra lehetetlen módokkal tudnék megtörni.

Az én példámmal bebizonyitható hogy nem igaz az hogy mindenkinek jár a boldogság, hanem csakis azoknak akik olyan genetikával születtek hogy képesek legyenek megoldani az konfliktsait...

Lesz@rom hogy mit csináltok az emberek nagyrésze úgyis ilyen marad főleg az én körneyezetembe is csak idiótákkal vagyok körülvéve akiktől énis csak inkább egyre hülyülök, de még csak 17 éves vagyok ezért nem tudok itthonról jól messzire elköltözni, sőt olyan helyet se ismerek ahol olyan emberekkel vehetném körbe magam akiknek megvan az spirituális inteligenciája...

2022. okt. 22. 10:14
 17/20 A kérdező kommentje:
15-ös 5 perce még öngyilkos akartam lenni most pedig hirtelen olyan boldognak érzem magam, már rohadtul únom ezt az hullámozást mert ezzel is csak egy ördögi körben tartom magam...
2022. okt. 22. 10:16
 18/20 A kérdező kommentje:
pl. így kitudtam borulni hogy törölték egy kérdésem, ez szerintem már túllép minden határt, szóval az szociális szorongás nálam az lekisseb probléma.
2022. okt. 22. 10:20
 19/20 A kérdező kommentje:
Anyámat pedig alaposan összeverném, mert egy akkora dement hogy már az agyamra megy csak akkor lesz valamilyen változás ha valamilyen módon elkerülök tőle úgy hogy többbé látni se akarom, persze most jöhetnek az ő szintjén lévő kommentelők hogy én vagyok mindenért a hibás, mikor ő várja el tőlem már gyerekkorom óta hogy tartsam el őt úgy hogy ő tőle csak az nyomorságot tanultam el mindent magatól kell megtanulnom de ő csak lehúz engem, már annyira gyűlölöm hogy úgy összeerném, viszont ez egy ember se értené meg és csak a diliházba zárnának, ezért jobb lesz ha felkötöm magam.
2022. okt. 22. 10:43
 20/20 A kérdező kommentje:
Ha törlitek a kérdést akkor nem marad semmilyen bizonyiték miért puccantam ki fiatalon, de én már lesz@rom.
2022. okt. 22. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!