Ez ugye nem szívbetegség, csak pánikroham?
Szia!
Ugyanezzel a problémával küzdök én is. Bár pontosan így nem tudok segíteni, de a tünetek alapján hasonló a gondunk. Az orvosok nekem sem tudtak konkrét dolgot mondani, lehet, hogy nem is tudom meg, ha a családban sem fordult még ilyen elő...
Ezt stressz okozza. Nagyobb stressz, idegesség hatására akkor jön ki, amikor a stresszhelyzet már régen elmúlt és lenyugodtál. Erős szívdobogás, néha akkora, hogy köhögnöd kell, vagy megszédülsz.
Én mostanában már úgy próbálom ezt megelőzni, hogy beszereztem (szigorúan) homeopátiás szorongáscsökkentőt, és ha úgy érzem, hogy túl sok a stressz, akkor elszopogatok egyet.
Sajnos ez gyógyíthatatlan dolog... Másnak a stressztől a gyomra vagy a feje fáj...nekünk a szívünk vacakol :)
De nem kell megijedni. :)
Nekem is ugyanez volt a gondom. Ugyanezek voltak a tünetek. És persze az volt a legrosszabb, hogy nem tudtam mitől van, mi ez, ezért féltem tőle, és így még rosszabb lett, mint neked is. :( Az a rendje ennek, hohy elküld az orvos egy pár vizsgálatra, hogy megnyugodhass, és hogy kizárhasd a szervi bajt. Ha nem küld el az orvosod (nem tudom miért ilyen köcsög, nemtörődöm-.-), menj át egy másik felnőtt orvoshoz, el kell hogy küldjön vizsgálatokra. Biztos vagyok benne hogy mindenhol azt fogják mondani hogy szervi elváltozás nem vehető észre, inkább szorongás, stressz van a háttérben. De hidd el ha megérted hogy miért van ez, elmúlik. Ne halogasd, járj a végére, ha kell, mássz vissza az ablakon is a rendelőbe! Rendbe fog jönni ez az egész, tudom hogy ijesztő meg minden, de ha nyugodt vagy, akkor nincsenek ilyen panaszok:)
A stressz sokmindent kihoz az emberből, de ne ijedj meg tőle. Kinek miben jön ki. Valakinek a háta fáj, zsibbad a tenyere, valaki a haját tépi...
Esetleg ha anyukádhoz odabújnál esetleg nagyszülők ha még élnek?:) Engem úgy megerősített anno:)
Sok sikert:)
Szia!
Ugyanígy vagyok. Egész nyaram végigparáztam, rosszullétek jöttek rám, 1.5 hónapja meg a szívem vacakol. Kidobban, nyom, olyan mintha rázná valami, stb :S Kellemetlen... néha fáj is. Mozogni én sem tudok, de nem is nagyon merek mert félek a szívhaláltól :/ Van időszak mikor tuti biztos vagyok abba h szívbeteg vagyok és megfogok halni... Háziorvos meghallgatott augusztusba, annyit mondott tiszta szívhang, engem se utalt be. Szedek énis Valeriánát, nyugtató teákat iszok, valamivel jobb, de néha jön a pánik és a sok rosszullét, nehézlégzés stb... remélem énis h semmi komoly :S
21/L
Szia!
Bármelyik háziorvoshoz elmehetsz, de csak az fog kezelni, és ellátni, ahova tartozol. Ahol nyilvántartanak, ahol kartonod van. Ettől a te háziorvosod! Az ő engedélye nélkül csak a pszichiátriára, és az urologiára mehetsz. A többi osztályra háziorvosi beutaló, javaslat kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!