Tényleg ennyire bonyolult gyógyítani a mentális betegséget?
Ebben segít a pszichoterápia. Nem megoldást kínál, hanem rávezet, hogy jöjj rá magadtól (hiszen honnan tudná ő a megoldást, meg, hogy neked mi a jó?).
Ha valaki elmegy pszichoterápiára, és csak elpanaszolja a dolgait, de nem foglalkozik saját magával, csak letudja, azt a 1x 2x 1 órát, az nem is fog meggyógyulni.
Én foglalkozom magammal. Nagyon sokat. Jártam több pszichologushoz is már.
1szer félévet.
1szer 2 évet
1szer pedig 1,5 évet.
Beszélek a problémáimról, elemzem magam, beszélek a családtagjaimmal a koztunk lévő kapcsolatról... stb..
Mikor kezdődött az egész akkor próbáltam megszüntetni a problémákat. Elköltöztem a lakótársamtól... munkahelyet váltottam... szüleimmel sok dolgot megbeszéltem amik zavarnak. De végül csak gyógyszer kellett szednem.
Most 1 hónapja nem alszom.
- 1 honapja pár dolog történt azoknak 1 részét már kiszanáltam. Van még 1-2 apróság amire gondolok, hogy probléma lehet, de annyira apróság, hogy csodálkoznék ha az okozna alvászavart. De igazad van, azokat is lerendezem.
Ne hidd... néha a legapróbb hülyeségek tudják kattogtatni az ember agyát tudat alatt, szóval lehet, hogy a hétköznapokban kis problémának tűnik, de valójában simán alvászavart okoz, mert tudat alatt nyomaszt.
Vannak barátaid? (egyáltalán igényled-e?)
Nincsenek úgy barátaim, nem járok el közösségbe.
Testvéremmel és anyukámmal beszélem meg a dolgaimat főleg, meg vannak régi barátok, hobbiból kifolyólag jó ismerősök akikkel telefonon vagy messengeren sokat beszélek.
Sportolni is inkább konditerembe járok és magamban edzegetek.
Most írtam a régi pszichológusomnak, hogy 1-2 alkalmat beszélhetnénk-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!