Frontin jó lehet alkalmanként vagy kúra szerűen jobb?
Figyelt kérdés
7 éve szedek antidepresszánst. A kezelés elején kellett szednem frontint (0,25) mert ki voltam készülve idegileg.
Azóta nagyjából tünetmentesen élek, de van mikor huzamosabb ideig nem alszok és olyankor beveszek 1 vagy fél 0,25 frontint. Ok ez igy? vagy ha beszedem akkor kúraszerűen kellene?
2022. okt. 16. 20:27
1/7 anonim válasza:
Szerintem azt kérdezd erről, aki felírja.
2022. okt. 16. 20:32
2/7 anonim válasza:
Én is így vagyok. Semmi baj nem lesz, ha alkalomadtán beveszel 1 szem 0,25-ös frontint.
2022. okt. 16. 20:35
3/7 A kérdező kommentje:
1es: Aki felírja az azt mondta mindegyik megoldás jó lehet, több megoldás is van az ilyen problémákra. Sajnos nagyon félek mai napig a gyógyszerektől, mert apám is ezeken élt (+ pia).
2es: köszi, jó tudni, hogy más is használja és működik.
2022. okt. 16. 20:42
4/7 anonim válasza:
#3: Értem. Szerintem a rendszeres szedés inkább kémiai függőséget alakít ki, míg az alkalmankénti szedésnél pszichés függőség alakul ki, amikor egy problémára szeded, amit nem is szándékozol másképp kezelni, megoldani. Ezt én veszélyesebbnek érzem.
1-es voltam.
2022. okt. 16. 20:55
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Ez a baj, hogy én nem érzem, hogy bármi gond lenne. Pontosabban van egy nagyobb gond, hogy nincs párkapcsolatom már régóta, de ez nem újdonság. Szóval nem értem most miért jött elő ez az álmatlanság. Csak tippjeim vannak. De azt hiszem pszichológushoz fogok fordulni.
2022. okt. 16. 21:14
6/7 anonim válasza:
Kúraszerűen nyugtatót semmiképp sem érdemes szedni. Heti 1-2 alkalom megengedett, többinél már elkezd kialakukni a fizikai függőség és a legnehezebben letehető szerek közé tartoznak a benzodiazepin típusú nyugtatók. Ha be tudod tartani a heti 1 alkalmat és ezzel tudod az életminőségedet javítani akkor hajrá, de gyakoribb szedése csak rontana hosszútávon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!