.Miért van valak pszichózisa? Mi okozza?
Az orvos szerint, nekem félévig pszichózisom volt, de nem hittem neki és nem kérdeztem rá miért. Miért van ez?
Hallucinációk voltak, most nincsenek. Visszajön majd még?

Komolyabb alvászavar (elhúzódóan kevés alvás vagy több műszakos munka), komoly stresszhatás (pl valakinek a halála), nagyon elhúzódó szorongás, traumák, magányosság, biztonságérzet hiánya fokozza a kialakulás kockázatát és a visszaesést is.
Meglevő tünetek mellett azok enyhülését eredményezhet, ha nyugalom, kipihentség, örömteli dolgok vannak. De ez sem garancia a javulásra. Vagy elérhetetlen a tünetek jellegéből fakadóan.
Olyan is lehet, hogy ha a világ dől össze sem hozza vissza. Más formában is visszajöhet. Pl aki hangot hallott az utána lát dolgokat vagy fordítva. Az új lehet súlyosabb vagy enyhébb.
Ha van valami más tüneted (pl szorongás, depresszió, akkor azzal menj el pszichológushoz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!