Vannak itt személyiségzavarral diagnosztizáltak, akik szívesen beszélgetnének a problémáikról?
Nárcisztikus személyiségzavarral diagnosztizált a pszichológusom. Papírom nincs róla, pszichiáter nem diagnosztizált, de eléggé megvisel az ezzel való szembesülés. Járok pszichológushoz, de úgy érzem, hogy a hasonló problémákkal küzdőkkel való beszélgetés többet segítene.
Kérem, hogy a trollok hagyjanak, nincs szükségem beszólogatásokra.
Szia!
Azt tudnám tanácsolni, hogy addig ne beszélj erről egy szakembernek sem, ameddig nem vagy benne biztos, hogy feltétel nélkül elfogad olyannak, amilyen vagy. Én évekig jártam egy terapeutához, aki nem túrkált az agyamban, nem szembesített semmivel sem, hanem megvárta, ameddig magamtól, organikusan felmerül bennem ez a kérdés. És még utána sem zárkáztunk el attól a lehetőségtől, hogy nem így van. A későbbiekben az volt az illúzióm, hogy minden pszichoterapeuta ilyen, ameddig nem futottam bele egy olyanba, aki nemhogy nem fogadott el olyannak, amilyen vagyok, hanem bántott is. Mielőtt bármit megosztanál egy kvázi idegennel, előbb mindig bizonyosodj meg arról, hogy meg tudsz-e benne bízni. A kérdésed alapján nem igazán álltál még készen erre az információra. Az is fura, hogy csak úgy konfrontrált téged ilyesmivel.
Amúgy milyen tüneteid vannak, amik arra utalnak, hogy nárcisztikus személyiségzavarod van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!