Mennyire igaz az, hogy videójátékok játszása semmilyen mértékben sem ajánlottak, akiknek komoly céljaik vannak?
Több külföldi videót is néztem, ahol nagyjából azt mondták, hogy dopamin termelődik a videójátékokban elért sikerek miatt. Na most én pl. ez alól akkor valamilyen kivétel vagyok, mert sohasem a sikerek miatt játszok, hanem az atmoszféra, egy adott környezet magával ragad. Sohasem érdekelt, hogy jobb legyek, csak pl. érdekel pl. az I-II. világháborús környezet a játékokban.
Ami még jobban gondolkodóba ejtett, hogy azt is mondták ezek a "guruk", akikkel a nézőközönség nagyja egyetértett, hogy a legjobb semmilyen szinten játszani.
Ugyanis ha valakinek nagy céljai vannak, és napi 1-2 órát játszik este, akkor délelőtt és délután az agya így vagy úgy elő fogja rántani a videójáték témát, és szorongást vált ki, mikor ülhet a gép elé, és azon kattog majd az agya, hogy a következő célt mikor éri el benne.
Ettől függetlenül mindegyik elmondta, mindenkinek a saját döntése a játszás, ha valakinek már minden összejött, nincsenek nagy céljai, vagy megelégszik azzal a helyzettel, amivel van, akkor nem olyan vészes dolog, de ők ettől függetlenül a teljes ignorálás pártján vannak.
Ki hogy vélekedik erről? A pszichológiai részéhez nem nagyon értek, de elgondolkodtatott, ugyanis 30 éves férfi vagyok, sok tervvel, mert nagyon kevés amit eddig elértem, viszont én is játszom napi max 2 órát, mert ez idő alatt úgy érzem, minden szorongást ledobok, és utána is jobban érzem magam valamivel.
De én is erősen hajlok afelé, hogy töröljek mindent a számítógépről, csak kicsit úgy érzem, hogy ezt az egyedüli szórakozást is megvonnám magamtól - erre egyébként azt válaszolták a videókban, hogy kvázi "hülyeség" ez a szórakozási igény, a való életben való legkisebb mértékű folyamatos fejlődés mindent kielégít, és nem lesz igénye az embernek ilyen rövid idejű szórakozási tevékenységekre, hanem csak értékes dolgokat fog majd csinálni.
Igen, csakhogy a testépítésre rámondják, hogy az a csávó milyen tudatos, fejleszti a testét, eljár szorgosan konditerembe, milyen erős fizikumot gyártott magának.
A gaminget meg mintha egyfajta sötét hangulat jellemezné, mint amikor valaki görbe háttal, vörös szemekkel ül a sarokban bámulva a képernyőt egésznap - kinek vonzó ez?
Pedig az izomnövelés is egyfajta illúzió, én is csináltam, de rájöttem az egészséges, normálisan működő testnél számomra nem kell több, nem kellenek nagy izmok, mivel semmivel sem bírtam tőle többet az életben.
Azt bírod el amit a gerinced elbír, én erőemelőtől tanultam meg, ha nem emeled ki fej fölé, akkor annyi mintha fel se emelnéd.
A csávó 128 kiló volt, olyan volt mint egy Mangalica, de hármunkat felemelt első kerék felől egy régi suzukival!
A kérdés azért is merült fel bennem, mert már kaptam megjegyzésként, hogy irtó ciki, hogy kerek 30 évesen, főleg férfiként ez a videójátékozás az egyik hobbim, ahelyett, hogy azzal törődnék, hogyan szakadjak el otthonról (mintha annyira élvezném ezt a helyzetet...).
Próbálkozok jobb egzisztenciával rendelkezni, de nem könnyű boldogulni.
Hozzáteszem, voltak olyan évek az életemben, amikor a "nagyotmondó guruk" könyveit olvastam, mindent megvontam magamtól, se szórakozás, se egészségtelen ételek, semmi, csak próbálkoztam különféle tervekkel, ezekkel keltem, feküdtem, de ugyanúgy egy átlagos melós maradtam, nem túl sok fizetéssel, és a próbálkozásaim kudarcot mondtak - biztosan valamit rosszul csináltam, de arra is rájöttem, hogy amit ezek mondanak, a fele minimum "mese túl az óperencián" kategória, és egy pénzkeresési lehetőség NEKIK, hogyan jussan sok lóvéhoz, és hogyan etessenek be naiv embereket, amilyen én is voltam.
"hogy kerek 30 évesen, főleg férfiként ez a videójátékozás az egyik hobbim"
Tedd hozzá, hogy játéktesztelésel, és matematikai alapú játékelmélettel illetve térgrafikai tervezéssel is foglalkozol!
Egyből nem fognak szánakozni, átnyomod bennük a kapcsolót az érdeklődés irányába!
Majd mondod nekik, hogy interdiszciplináris tudományág, meg offset, integer, value, truecolor, implementációk stb.
Elfutnak világgá!
Akkor az is pótolhatatlan idopazarlas aki heti 3x túrázik mondjuk 4 órát?
"A gaming nagyon egysíkú dolog, a testépítéshez hasonlóan. Valamit fejleszt benned, talán kikapcsol a gondokból,"
Igen! Hiába is pontozták le!
Egy idő után átlátod, hogy becsapod önmagad és az időd tékozlod, a haszna pedig minimális!
Ahogy öregszik az ember úgy próbál minél hatékonyabb lenni, mert az ideje fogyásával a végén minden értelmét veszíti, főleg ha nincs kinek továbbadnia, vagy az nem becsüli semmire!
Sokan egyébként pont ebbe a felismerésbe kattannak bele!
Az elmének annyi, ha elveszik a céljait, a terveit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!