Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A szorongás okozza a testi...

A szorongás okozza a testi tüneteimet?

Figyelt kérdés

Egy ideje izomfájdalmaim vannak, reggelente a hátam fáj, masszőr szerint az egész hátam be van feszülve. Néha van fejfájásom, és a gyomrom is rossz... savam van, és hányingerem. Türelmetlen is vagyok. Érzékeny vagyok a világos fényekre, és néha furcsán látok. Sokszor torokgombóc érzés van a torkomban. A mellkasom néha szúr, és a szívem nagyon hangosan ver. Az egyik legidegesítőbb tünetem a szédülés. Néha nincs, néha kicsit, néha nagyon. Néha 1 óra, néha egész nap.

Van negatív: Vérképem, vizeletem, EKG-m, koponya MR-em és neurológiai vizsgálatom.

Tartanom kelleni valamitől, vagy "csak" a pánik, illetve a szorongás okozza?

Köszönöm

2022. okt. 12. 14:10
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Igen elmondtam, ezen dolgozunk..

Ez a poszt is a hipochondria eredménye. Pedig sokak szerint kellő mennyiségű negatív leletem van... én meg folyamatosan gondolkodok a betegségeken, főleg mert eü suliba járok ezért ismerek is sajnos sokat...

Valaki szerint kellene bármilyen lelet még?

2022. okt. 12. 19:09
 12/17 A kérdező kommentje:
Carlos: Köszönöm a támogatást!
2022. okt. 12. 19:10
 13/17 Balogh Zsozsó ***** válasza:
66%
Egyértelmű, hogy szorongástól van. Próbáld, most még az elején megfogni, ahogy írták, el kell terelni a figyelmedet jó dolgokkal, mert ha nem egyre rosszabb lesz. Tapasztalatból mondom.
2022. okt. 13. 06:36
 14/17 anonim válasza:
48%
Nekem sok évi stressz, szorongás és megfelelési kényszer miatt alakultak ki pszichoszomatikus tüneteim, reumatoid arthritis gyanúval diagnosztizáltak 24 évesen! Persze éreztem én is, hogy nem lehet csak testi, gyakorlatilag azt éreztem, hogy annyira gyűlölöm magam, hogy a testem felemészti önmagát. Szerencsére az orvos volt annyira nyitott, hogy ő javasolta a pszichológust. Aztán kezdtem is járni és teljesen megszüntek a tüneteim, az eredményeim negatívak (akkor is azok voltak, amikor betegnek éreztem magam, kivéve egyet) és szuper egészséges vagyok 28 évesen. Itt mindenképp pszichológusi segítségre van szükség, de akarnod is kell és értened is kell, hogy miért van rá szükséged. Vitaminokat, gyógyszereket hiába is szedsz. Kitartást és gyógyulást!
2022. okt. 14. 16:37
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm 14! És örülök :)
2022. okt. 14. 19:25
 16/17 anonim ***** válasza:
20%

Végtelen mennyiségű feltérképezetlen betegség van. Ha valamire csettintésre, vagy 1-2 alapteszt alapján nincs válasz, akkor az orvosok kimondják a varázsszót: pszichoszomatikus. És akkor onnantól nem kell veled foglalkozniuk, remek felelősségáthárítás. Nyilván nem lehetetlen, hogy a bajaid pszichoszomatikusak, de szerintem az ilyen megállapítások (hipochondriát is idesorolom) toronymagasan túlnyomó többsége csak a magyar egészségügy állapotából fakad (nincs türelem, pénz, lehetőség normális diagnosztikára), plusz eleve rengeteg betegség van, amit nem térképeznek fel könnyen, még akkor sem, ha adottak a lehetőségek.

Rám három különböző betegségre írták, hogy pszichoszomatikus, és mindegyknél kiderült, hogy nem az, csak addig évek teltek el, és volt, ami visszaofrdíthatatlan lett közben. Szóval ilyen szavakkaltényleg csak akkor lehet dobálózni, ha LELKIISMERETES orvos, aki még nem fulladt bele a jelen helyzetbe tényleg mindent megpróbált és semmi jele konkrét betegségnek, és én még akkor sem adnám fel az utánajárást, max közben foglalkozol ezzel az oldallal is, hátha tényleg az.

2022. okt. 15. 08:15
 17/17 anonim ***** válasza:
Nagyon nagyon hasonló cipőben járok. Ha gondolod keress meg privátban.
2022. okt. 17. 10:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!