A szorongás okozza a testi tüneteimet?
Egy ideje izomfájdalmaim vannak, reggelente a hátam fáj, masszőr szerint az egész hátam be van feszülve. Néha van fejfájásom, és a gyomrom is rossz... savam van, és hányingerem. Türelmetlen is vagyok. Érzékeny vagyok a világos fényekre, és néha furcsán látok. Sokszor torokgombóc érzés van a torkomban. A mellkasom néha szúr, és a szívem nagyon hangosan ver. Az egyik legidegesítőbb tünetem a szédülés. Néha nincs, néha kicsit, néha nagyon. Néha 1 óra, néha egész nap.
Van negatív: Vérképem, vizeletem, EKG-m, koponya MR-em és neurológiai vizsgálatom.
Tartanom kelleni valamitől, vagy "csak" a pánik, illetve a szorongás okozza?
Köszönöm
Igen elmondtam, ezen dolgozunk..
Ez a poszt is a hipochondria eredménye. Pedig sokak szerint kellő mennyiségű negatív leletem van... én meg folyamatosan gondolkodok a betegségeken, főleg mert eü suliba járok ezért ismerek is sajnos sokat...
Valaki szerint kellene bármilyen lelet még?
Végtelen mennyiségű feltérképezetlen betegség van. Ha valamire csettintésre, vagy 1-2 alapteszt alapján nincs válasz, akkor az orvosok kimondják a varázsszót: pszichoszomatikus. És akkor onnantól nem kell veled foglalkozniuk, remek felelősségáthárítás. Nyilván nem lehetetlen, hogy a bajaid pszichoszomatikusak, de szerintem az ilyen megállapítások (hipochondriát is idesorolom) toronymagasan túlnyomó többsége csak a magyar egészségügy állapotából fakad (nincs türelem, pénz, lehetőség normális diagnosztikára), plusz eleve rengeteg betegség van, amit nem térképeznek fel könnyen, még akkor sem, ha adottak a lehetőségek.
Rám három különböző betegségre írták, hogy pszichoszomatikus, és mindegyknél kiderült, hogy nem az, csak addig évek teltek el, és volt, ami visszaofrdíthatatlan lett közben. Szóval ilyen szavakkaltényleg csak akkor lehet dobálózni, ha LELKIISMERETES orvos, aki még nem fulladt bele a jelen helyzetbe tényleg mindent megpróbált és semmi jele konkrét betegségnek, és én még akkor sem adnám fel az utánajárást, max közben foglalkozol ezzel az oldallal is, hátha tényleg az.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!