Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Teoretikus kérdés: mi a...

Teoretikus kérdés: mi a legvalószínűbb ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Adott egy súlyos Alzheimer kórban szenvedő idős beteg. A progresszív betegség utolsó szakaszaiban van, nem ismer fel családtagokat, stb.

(vonatkoztassunk el attól, hogy a betegség nem csak a memóriára hat, tegyünk úgy, mintha egyéb szellemi funkciói a betegnek teljesen épek lennének)

Szerintetek mi történne, ha mondjuk a férje realisztikus arcképe lenne a karjára tetoválva az idős hölgynek? Nem emlékszik a férjre, de azt látja, hogy itt egy ember, aki a karjára van tetoválva valami okból.

2022. okt. 10. 14:14
 1/3 Kólauborkával ***** válasza:
51%

Szerintem közös családi forójat, esetleg egy közös videót ahol boldogok mindig kéznél tartani.

Egy tetoválás nem kellemes tortúra, föleg mennyi idösen is?

Én inkább a fotó-videó pártján vagyok.

2022. okt. 10. 14:18
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha fiatalkori képe lenne rá tetováltatva azt felismerné. Itt ez a fontos kérdés az idősík. Általában ritkán ismerik fel magukat képekről, pl igazoltatás során futottunk olyanba bele a korházban hogy nem ismerte meg az igazolvány képét. De a TB kártyája nagyon régi volt és azon volt fiatalkori képe amit megismert. Ugyan ez volt családi fotón is de nekem volt ismerősöm is ilyen.

Ismerősömnél az volt az érdekes édesapámat megismerte a feleségét aki már 20 éve mellette volt az nem ismerte fel, az unokáit meg megint felismerte

2022. okt. 10. 14:21
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A karján a fiatal pasiról tetoválást felismerné, hogy a férje, az őt meglátogató idős férfira viszont idegenként tekintene, nem tudná a két arcot összekötni valószínűleg.

Ilyenkor jellemzően a rövid távú memória sérül jobban, a régi dolgok tovább/jobban megmaradnak.

2022. okt. 10. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!